El Barroco

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2013
El Barroc
El Barroc

El Barroc es desenvolupa al llarg del segle XVII. En aquest segle les universitats entren en decadencia ja que es mostren incapaces d¡unificar coneixements i plantejar-senoves metas intel·lectuals. És una época de desbordament i excessos i això es veu reflectit en l’art.
Hi ha una sensació de que el món està al revés i que tot és mentida. És un momento d’esplandor ja quees poden desenganxar de les normes provinents de l’Edat Mitjana. El Renaixement és la porta d’entrada perquè la societat pugui desprendre’s de comportaments i mètodes estrictes imposats especialmenteper l’Església. Així durant el segle XVII es surt de les estructures lineals i es plantejen noves formes de moviment. Aquest període és anomenat Barroc.
El Barroc es presenta en diferentsmanifestacions artístiques inclosa la literatura permet que la societat adopti un nou estil de vida. L’home s’adapta i acepta viure en situacions que canvien constantment.
És un período de revoluciócientífica, on s’inventen nous instruments per comprendre el món i que gràcies a ells l’home pot mesurar i determinar l’energia i el volum existents a l’univers. Aquest segle es caracteritza perquè apareix ungrup de científics que va més enllà de les seves formulacions teòriques i les aconsegueixen unir amb la pràctica científica. Així doncs, es creen unes acadèmies científiques per compartir lainvestigación amb la resta de científics i també financiar alguns experiments.
 Ja en la segona etapa del Renaixement es comencen a crear els estats moderns. Aquest procés comença perquè el monarca acumula elpoder a les seves mans, i això suposa la centralització política. A França, Lluís XIV s’expressa amb el lema “ l’Estat sóc jo”. Aquest procés polític es viu en dos moments:
* Primer períodorepresentat per Carles V i Pelip II, i iniciat en els temps dels Reis Catòlics. En aquest período es respecten les institucions heredades i es coneix amb el nom de monarquía autoritaria.
* Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barroco
  • El barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • El Barroco
  • Barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS