El Bic Cristal

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2015
El Bic Cristal (també conegut com a bolígraf Bic o Llapis Bic) és un bolígraf econòmic i d'un sol ús produït a gran escala i venut per la companyia francesa Société Bic ambseu a Clichy.
Société Bic és una companyia francesa amb seu en Clichy. Fundada en 1945, és coneguda per fer productes d'un sol ús de baix cost, entre ells encenedors,bolígrafs i maquinetes d'afaitar. El bolígraf BIC, més concretament el Bic Cristal, va ser el primer producte de la companyia i fins al dia d'avui encara segueix estant en ús i éssinònim del nom BIC.
· Bola giratoria de la punta del boli Bic.
László Bíró, un periodista d'origen hongarès va observar una bola rodar sobre un toll d'aigua, deixant unrastre del líquid per allà on passava.
L'any 1938, els germans Biró van patentar el disseny, el qual la seva característica única era una petita bola en la punta, que en rodaralliberava tinta del cartutx. Dos anys després, els germans Biró van començar a vendre llicències del disseny.
· Bola giratoria de la punta del boli Bic.
L’any 1950, unfabricant francès de plomes anomenat Marcel Bich va llançar el seu primer model sobre la llicència dels germans Biró. Va adoptar el seu propi cognom i va crear el “BIC Cristal”;resolvent algunes falles en el disseny dels Biró.
Bich va invertir en tecnologia suïssa per aconseguir:
- Una esfera que li permetés a la tinta fluir.- Va alterar la viscositat de la tinta per evitar les
fugides i el ressecat.
- Igualar la pressió atmosfèrica dins i fora del boli
a traves delforat lateral.
· Forat superior de la tapa
Serveix per evitar que els usuaris s’ofeguin amb la peça, ja que aquest forat permet el pas d'aire en cas que siguin ingerides.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cristales
  • Cristales
  • cristales
  • Cristales
  • cristal
  • Cristales
  • cristales
  • cristal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS