El cafè de la granota

Páginas: 8 (1922 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Un barril de sabó moll: El narrador explica una escena que té lloc al port , on el patró d'un vaixell que portava sabó líquid , escridassa un dels seus peons , Florencio . Els peons descarregaven caixes per dur-les a les botigues. El llaüter havia de portar el barril fent-lo rodar pel terra. A mig camí es va posar a ploure i el barril de Florencio va baixar pel carreró i es va aixafar a un cafè. Tothom va sortir per veure que havia passat . Tot el carrer es va omplir d'escuma . La història va fer parlar molt als cafès .
Tracta sobre una escena quotidiana, on el principal protagonista és Florenci, un noi que ajuda a descarregarla mercaderia dels llaüts de la mina Teresa. Aquest cop transporten sabó, ja que al poble no se'n fabrica. La missió del Florenci, doncs, és portar un barril desabó moll a la botiga del poble: la del'Adelaida. El seu cap, en Pere Camps, és un home agressiu que tracta malament als seus treballadors i Florenci no n'és una excepció. Mentre va pujant pels carrers del poble, el narrador (a qui li hanexplicat la història) ens va presentant a la gent del poble, d'entre qui hi ha la Marieta Peris, coneguda per les seves cuixes; Miquel, alies la Clenxa, qui és unbarber que després marxaria a Parísi la Teresa, que escolta a en Florenci remugar. En un moment donat, i amb ningú de testimoni, es veu què, encara no se sap com, a en Florenci se li escapava el barril, que va rodolant fins al bar Alexandre. Al ser sabó i estar mullat rellisca molt bé. A partir d'aquest dia es recorda l'anècdota, sent comparat fins i tot Florenci amb un personatge mitològic.Un enigma i set tricornis: A finals dels anys 60 , els guàrdies vigilaven els vilatans . Aquests no parlaven de temes que puguin comprometre . Encara d'estar vigilats els homes continuaven caçant sense llicència . Les tripulacions de llaüts aprofitaven els viatges per fer negocis il · legals.
Diu que molts cafès de la vila es jugava al pòquer .
També parlaven de tres veïns de la vila que havienestat colpejats . Parlen de l'equip de futbol de la vila . Al camp, a un costat s'asseien els socialistes i l'altre els republicans d'esquerra . Els guàrdies civils detenien moltes persones . Hi havia una persona a qui li deien " àrbitre pirata" que feia d'àrbitre . Això originava conflictes al camp. Aquest misteriós home va confessar la seva identitat al capellà , se sentia angoixat .
El futbolera una manera d'entretenir a la gent perquè no pensessin en els problemes politicosocials de la vila . Aquest home podia decidir sobre el futur de l'equip , impedint que baixés la categoria , i per tant , el de la vila , del país i del món . L' àrbitre pirata tenia por de ser enxampat . El capellà va demanar ajuda al narrador de la història .
El narrador revela el seu nom , es diu CristóbalVallcorna i reconeix que ell i el capellà li atordir el guardià Broca per evitar que acudís a l'últim partit de lliga per protegir el sergent comandant de lloc de la vila , l'àrbitre pirata . El capítol acaba amb preguntes que es fa el narrador de com reaccionaria la gent si ho sabés , tot això.

Paraules des d'un oliver : Aquest relat està presentat en forma d'un llarg monòleg d'un home que estàintentant robar les olives del seu veí i amic Isidre . És sorprès collint - les i intenta excusar dient-li que li està fent un favor i que el portaria les olives a casa , ja que , Isidre no té temps amb la botiga . Però aquest no es fia per la seva reputació al poble i pel que acaba de veure i intenta fer-ho fora amb un pal . Finalment el lladre intenta tocar-li la fibra sensible dient que van serjunts a la guerra .

Guardeu-vos de somiar genives desdentada : Aquest conte explica la història d'una dona , Gabriela , que des que va tenir el fill , només es preocupa per la salut i sempre aquesta preocupada per ell i desconfia de tots. Està tan obsessionada ha descuidat el seu marit . Decideix anar a Lleida per visitar diversos metges però tots li diuen el mateix, que està perfectament ....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS