El cafè de la Marina

Páginas: 7 (1601 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
1. Fitxa Bibliogràfica.

DE SAGARRA, Josep María
El cafè de la Marina
Barcelona. Educaula. 2013. 3a edició. 211 pàgines.
[Educació 62, 74]
2. Resum de l’obra.
L’acció comença en el cafè d’un poble de la costa empordanesa, del qual és propietari el Libori, un home vidu que és pare de la Caterina i la Rosa. La filla petita, la Rosa, té 19 anys i està a punt de casar-se amb un noi de 25anys, en Rafel. Al cafè del Libori podem veure com la Caterina va preparant la boda de la seva germana, i com parla de que a ella també li agradaria casar-se com ella, però que no pot pel que diuen d’ella al poble, ja que ningú la podrà estimar.
Els clients que normalment apareixen al cafè són el Rufí i la Rufina, que són una parella que discuteixen molt sovint, la Salvadora, el Baldiri, el Luard,el Moreno, el Rafel algunes vegades i la Gracieta i la Maria, que són les amigues de la Rosa.
Arriba el dia de la boda de la Rosa i es poden veure a tots els invitats, que són els clients habituals, però hi ha un especial que és Monsieur Bernat, que és un home que té uns negocis amb el Libori. Bernat demana al Libori ballar amb la seva filla, i el Libori accepta, això dona de que parlar entreels altres invitats de la boda, ja que veuen com Bernat s’apropa molt a la Caterina, a vegades massa.
A l’endemà podem veure com Bernat li diu al Libori que la seva filla és molt bonica, i que a ell li agrada, llavors li demana la seva mà, perquè vol estar amb ella. Llavors, Libori ho accepta ja que el banyulenc té moltes propietats i és molt ric, llavors pensa que pot aconseguir profit d’això.Quan surt el Bernat, arriben els pescadors i el Libori decideix dir-s’ho, perquè no pot esperar a la seva filla, però els hi demana que no ho diguin a ningú més del poble.
Arriba al cafè una dona que és artista i quan veu al Claudi li ofereix anar amb ella per la nit. Per la nit, arriba la Caterina i el Libori, li diu que es casarà amb el Bernat, encara que ella no ho vulgui, perquè pot tenir moltespropietats i molts diners. Més tard apareix el Claudi i li diu a la Caterina que s’havia assabentat del seu casament amb Bernat, ja que ho havia anat dient la Rufina per tot el poble. També veiem que el Claudi decideix no anar-se’n amb l’artista sinó que es queda.
A l’endemà arriba Bernat al cafè i li diu al Libori que no vol casar-se amb la Caterina, ja que s’havia assabentat de que tothom hosabia i de que la seva filla ja havia tingut un fill amb un altre home. Finalment, podem veure com arriba el Claudi al cafè i li diu a la Caterina que ell no es vol marxar d’allà, sinó que vol casar-se amb ella i vol ser feliç al seu costat, llavors podem veure com
el Claudi i la Caterina s’enamoren i després ho diuen als seus pares, el Libori i la Salvadora. Llavors, tots dos portaran el cafè dela Marina quan s’hagin casat.
3. Estructura interna i externa.
Primer analitzaré l’estructura externa d’aquesta obra. Per començar diré que aquest llibre és una obra de teatre, per tant és un text dramàtic. En aquest text dramàtic, hi apareixen diverses veus, ja que hi ha molts personatges, com ara les veus de la Caterina, el seu pare (Libori), Monsieur Bernat, el Claudi, etc. També cal dir queaquest llibre, o text dramàtic està dividit en actes, concretament veiem que hi ha tres actes en els quals es desenvolupa la història. Aquests actes, estan dividits en diverses escenes. En el primer acte veiem com hi ha 18 escenes, al segon acte hi ha 16 escenes i finalment al tercer acte hi ha 17 actes. Podem veure també que apareixen algunes acotacions en diversos moments de l’obra, hi ha moltdetall amb les acotacions, com per exemple, les de l’inici de cada escena, ja que ens marca en quin lloc està situat l’escena en la que es desenvolupa l’acció i qui hi ha en aquest moment.
En segon lloc, analitzaré l’estructura interna de l’obra, podem veure que té tres parts que són el plantejament, el nus i el desenllaç. Com a plantejament, podem dir que és la primera part, és a dir, les tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS