El camell bactrià

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
EL CAMELL BACTRIÀ

INTRODUCCIÓ: Els camells (Camelus) són mamífers quadrúpedes de la família dels camèlids, grup que també inclou les llames i els guanacs, entre altres.. Se'n distingeixen duesespècies vivents, cadascuna amb un nombre diferent de geps: el dromedari i el camell bactrià. El nom "camell" prové de l'hebreu gamal, que significa "retornar" o "compensar", ja que el camell fageneralment el que el seu amo li sol·licita.
El camell bactrià (Camelus bactrianus) és un gran artiodàctil nadiu de les estepes i deserts del nord-est d'Àsia, al nord de l'Himàlaia. És una de les duesespècies supervivents de camell. El camell bactrià té dos geps a l'esquena, a diferència del dromedari, que només en té un. La pràctica totalitat dels 1,4 milions de camells bactrians que s'estima que viuenavui en dia estan domesticats, però a l'octubre del 2002, uns 950 camells que encara quedaven en estat salvatge al nord-oest de la Xina i Mongòlia foren posats a la llista d'espècies en perillcrític.
MORFOLOGIA: Com tots els camèlids, els camells són artiodàctils, o ungulats amb un nombre parell de peülles. Els adults pesen de 450 a 500 kg. Mesuren de mitjana 213 cm fins el gep. Durant l'hivernel cobreix una capa de pell marronosa que desapareix quan puja la temperatura. Un cabell llarg li penja del coll com si fos una barba. Les celles són espeses. Una doble filera de pestanyes il'habilitat de tancar completament les narius i els llavis el protegeixen de les ventades i de la sorra. Els seus peus durs l'ajuden a caminar pels deserts rocosos d'Àsia. Camina bé tant sobre la neu comsobre la sorra.
HÀBITAT: Els camells bactrians viuen en zones àrides. A l'hivern es troben al llargs dels rius en l'estepa siberiana, però es dispersen cap al desert quan la neu es fon a la primavera.Les temperatures del seu hàbitat oscil·len entre - 29 °C a l'hivern fins 38 °C a l'estiu.
NUTRICIÓ: Els camells són animals herbívors i són capaços de menjar l'herba seca, amb espines, salada o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bactrias
  • los camellos
  • Camello
  • camello
  • Camellos
  • Camello
  • camell
  • EL CAMELLO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS