El creixement

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014
EL CREIXEMENT

Síntesi:

En aquestes dues cartes, escrites per un detractor i un defensor del creixement, s’argumenta a favor i en contra d’aquest. El defensor del creixement sosté que elsbeneficis del treball dels ciutadans són ara per tota la societat, i el detractor que el creixement ha provocat contaminació, i ha proporcionat al ciutadà mig productes tan sofisticats que no els potapreciar.

Posicionament:

Jo estic totalment a favor del creixement. En societats anteriors la classe baixa estava gairebé esclavitzada, i la classe mitja no tenia cap tipus de comoditat. Crec queaquest apropament de les classes, a part de ser ètic, era necessari per evolucionar i modernitzar-se.

Aquest augment de poder de la classe baixa i de la mitjana ha proporcionat al consumidor una certasobirania, la capacitat de triar entre diferents productes, i per tant, ha provocat la competència entre els agents productors, les empreses.

I amb aquesta responsabilitat de triar, apareixen dosconceptes nous que estan lligats entre si: la racionalitat econòmica, que és la capacitat que té el consumidor per triar d’entre vàries opcions, aquella que és més útil; i el cost d’oportunitat, queés allò al que renunciem quan prenem una decisió.

Aquesta organització és pròpia d’una economia de mercat o d’una mixta. La intervenció del govern és necessària per corregir les limitacions d’unaeconomia de mercat: suavitza la inestabilitat cíclica, proporciona béns no rendibles, protegeix el medi ambient i el consumidor dels abusos de les empreses, i redistribueix la renda.

Tornant a unaidea introduïda anteriorment, el creixement ha conduït a l’existència de diferents tipus de mercats segons el bé que s’ofereix, i els mercats als quals hi ha més d’una o vàries empreses hi hacompetència. Aquesta competència és molt beneficiosa pel consumidor, i sense creixement la competència no seria possible. Fa que les empreses competeixin entre elles per oferir la millor opció al consumidor:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Corbes De Creixement
  • visió general del creixement espanyol
  • Creixement raphanus sativus
  • Ansoff creixement de l'empresa
  • Creixement Intern I Extern De L'Empresa
  • Influència De La Temperatura En El Creixement Dels Llevats.
  • EL CREIXEMENT DE LES MANUFACTURES
  • ESTRATEGIES DE CREIXEMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS