EL ECOSISTEMA MICROBIANO HUMANO

Páginas: 17 (4067 palabras) Publicado: 13 de abril de 2015
Yasmina Miñana 2n BATXILLERAT B 08/04/2015


EL ECOSISTEMA MICROBIANO HUMANO


1. L’article va ser publicat a la revista científica INVESTIGACIÓN Y CIENCIA, una edició espanyola de Scientific American, l’agost de l’any 2012. L’autora d’aquest article va ser la Jennifer Ackerman, una escriptora científica que ha col·laborat amb diverses publicacions periòdiques i és autora de diversosllibres.
És molt important que el primer que fem al llegir un article científic sigui observar tots aquests aspectes, atès que la bona documentació del text ens pot ajudar en la nostra recerca posterior si n’hem de fer una o simplement per saber l’època en la qual es basa aquesta informació. Per exemple, no és el mateix que llegim un article de l’any 1990 que de l’any 2013, ja que l’actualitat idescobriment de molts fets estaran presents en l’última publicació i per tant, la que ens ajudarà amb el nostre treball serà l’article amb més actualitat degut a tots els experiments realitzats i els descobriments fets. Però si realment el que volem és comparar la informació de fa uns anys amb l’actual, ens ajudarà llegir una publicació d’aquell any i una altra de l’actualitat.
A més a més, ésimportant saber qui és l’autor/a, el seu àmbit de treball i inclús la seva trajectòria per poder confiar en les seves paraules, ja siguin hipòtesis, justificacions o intervencions dins l’article. Però sobretot, saber on es troba publicat aquest article. Saber si es tracta d’un text que s’ha publicat en un diari o en una revista amb certa importància i/o prestigi o s’ha publicat en una pàgina web la qualno podem assegurar que la informació que apareix sigui vertadera. Per aquest motiu és tan important fer primer un anàlisi concreta d’aquestes dates, ja que si després hem de fer un treball, aquest s’ha de fonamentar a partir d’informació verídica, no qualsevulla que podem trobar per Internet.

2. El que vol dir l’autora amb la frase és que realment el nostre cos no està compost només decèl·lules del cos humà, de gens, sinó que el nostre cos es pot considerar un ecosistema atès que presenta bilions de bacteris i altres microorganismes que habiten a la nostra pell, a les nostres parts genitals, a la boca i, majoritàriament dins del nostre intestí, que com sabem el microbioma intestinal és de 3,3 milions de gens quan l’humà és només de 20.000-25.000 gens. Com podem veure, les cèl·lulesmicrobianes superen a les humanes en una proporció de deu a u. Això ens fa veure com realment el nostre cos té la funció d’ecosistema, ja que parlem inclús d’un habitat per aquests microorganismes, que a la vegada que viuen en el nostre interior, ells ens ajuden a realitzar moltes de les funcions dins del nostre organismes com és el cas de la digestió, el creixement i la immunitat. Gràcies a totesaquestes relacions de mutualisme que tenim aquests petits éssers podem fer moltes funcions que sense ells no podríem realitzar mai, perquè les cèl·lules del nostre cos són incapaces de produir determinats enzims que puguin fer aquestes funcions. Per això és tan important a la vegada, que estiguem exposats a bacteris i microorganismes des de nadons, ja que naixem sense aquest microbioma, naixemestèrils degut a que l’úter de la mare careix de bacteris. Per tant, des que tenim un any de vida, el nostre cos presenta un dels ecosistemes microbians més complexos del planeta, però és difícil d’estudiar tots i cadascun d’aquests microbis perquè cada espècie té una característica distintiva, la versió única d’un gen que codifica una certa molècula d’ARN en els ribosomes; a més, altres s’han adaptat adiferents condicions com per exemple l’absència d’oxigen, i per tant, quan es vol estudiar és molt complicat perquè es moren a la mateixa placa de Petri. Per tant, d’alguna manera l’autora té raó amb la seva comparació del nostre cos amb un ecosistema, ja que com hem pogut comprovar trobem la presència de diverses espècies de microorganismes que viuen dins del nostre cos com a habitat i les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ecosistemas humanos
  • Ecosistemas humanos
  • Ecosistema Humano
  • "El ecosistema humano"
  • Ecosistema Humano
  • Ecosistemas Y Bienestar Humano
  • Ecosistema y Bienestar Humano
  • Ecosistemas naturales y humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS