El faraó Totun-nas

Páginas: 5 (1237 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
TALLER DE BIBLIOTECA
El faraó Totun-nas
Enric Lluch








































ÍNDEX


• FITXA TÈCNICA ………………………………………..pág. 1


• RESUM ………………………………………………..pág. 2


• OPINIÓ …………………………………………………pág. 3


• VOCABULARI ………………………………………...pág. 4

• PREGUNTES SOBRE EL LLIBRE ………………………pág. 5


• DIBUIX……………………………………………………pág.6






























































FITXA TÈCNICA





Título del libro: El faraó Totun-nas


Autor: Enric Lluch


Traductor: ----------

Ilustrador: Francesc Rovira


Editorial: Bruño


Colección: Altamar


Número de páginas: 96


Número de edición: Dotzena edició

Lugar y añode edición: Gener 2007







1































RESUM


Fa temps, ja no se´n recordaven, al país d´Egipte i havia un faraó que s ´havia casat amb una princesa de nom Bene-ï-da. Despres de molts anys de no poder tenir descendència, la faraona Bene-ï-da concep una filleta que neix en un dia d´estiu.
Quan és acabada de nàixer la princesaT’hemes-tates-perant-vint-anys, el faraó Totun-nas ha d’anar a la guerra i deixa dit que li construïsen una piràmide per si mor.
Quan va arribar de fer la guerra amb el seu enemic, aquest li va donar regals per el naixement de la seva filla i van tornar que donar mitja volta sense guerra i torna a casa. Però es van perdre. Com no tornaven, la dona totes les nits plorava i la filla va anat creixenttrista i preguntant-se si tenia pare. Un dia un extrany, For-as-ter, va arribar al poble i a la princeseta li va donar un caramel que va aconseguir fer-la feliç.
Mentres, el faraó troba el camí cap a casa i al arribar li donaren de testar el caramel. Li va agradar tant que vol que la piràmide sigui de caramel i per això averigua com es fa el caramel: amb canyamel. Però en les seves terres aquestaplanta no creixia i va a la recerca del canyamel a l´Índia. Carreguen els carros de canyamel que plantaren amb molt èxit en Palau.
Començaren a fer la piràmide de caramel però va haver una plaga de mosques i formigues que es menjaven el caramel.
El farao Totun-nas ofereix el títol d d´egipci d´honor i potser casar-se amb la seva filla a qui li dones una solució a la plaga. Vingueren de tots elsracons del món i Fornit-i – poder- ós va donar la solució d´embolicar el caramel amb paper.
Però uns enemics van robar el caramel i el faraó els persegueix i els atrapa. El lladre era Mer- ca- der, el rei del fenicis, uns comerciants. Fan les paus i el fenici li ensenya tots els productes que porten i un li crida l´atenció, el vidre.
En acabant, ara vol la piràmide de cristall, per a la qualcosa ha de viatjar al país dels fenicis. Arriben a un acord, el faraó li ensenya a fer caramel i el fenici a fer cristall.
A la tornada el vaixell sofreix un naufragi per una forta maregassa que condueix a la colla de l’expedició a l´illa de Creta, on són acollits pel rei Minos, que els convida a les festes. En aquestes festes, el faraó saltà per damunt d´un toro fent dos tombarelles enlaire.Mentres des d´Egipte, el ministre de guerra, Per-iodis-ta i una colla van anar a buscar-los.
El rei Minos els proporciona els vaixells per tornar a Egipte.
A la tornada a Palau començaren a fer vidre per construir la piràmide però no sabien com acoblar-les. Davant de les dificultats que comporta fer la piràmide de cristall i després del casament de la princesa amb Fornit- i- poder-ós, la faraonava convencer de fer una mastaba (caseta de rajola amb un pouet) en comptes de la típica piràmide.
2
El faraó que ja era molt vellet manà que gravessin una pedre amb les seves proeses per si de cas moria.
No va parar de barrinar i barrinar.
L´any passta uns arqueòlegs que treballaven a Egipte ensopegaren en una escavació amb una construcció molt estranya: una piràmide-mastaba de cristall...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nasa
  • nase
  • la nasa
  • nasa
  • Nase
  • Nase
  • la nasa
  • nasa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS