El Gato

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
[modifica] RoncArticle principal: Ronc (zoologia)
El ronc és un so emès per moltes espècies de fèlids, un brunzit tonal pot variar d'un gat a l'altre. Els gats domèstics ronquena una freqüència de 25-150 vibracions per segon. Sovint es veu el ronc com un senyal de felicitat,[6] però alguns gats ronquen quan se senten malalts o en moments tensos,traumàtics o dolorosos.[7]

Tot i que el ronc és un fenomen reconegut universalment, no es coneix amb la certesa el mecanisme pel qual es genera. Això és degut parcialment al fet queels gats no tenen cap caràcter anatòmic que s'hi pugui assignar clarament.

[modifica] Altres sons
Un gat que esbufega i arqueja l'esquena per semblar més gran i rebutjar unaamenaça.La majoria de gats grunyen o esbufeguen si s'enfaden o se senten amenaçats, com a avís envers l'amenaça que perceben. Si l'avís és ignorat, el gat pot llançar un atac més omenys seriós. Alguns gats poden donar cops amb les potes, amb les urpes esteses o retractades.

La majoria de gats fan sorolls similars a piols quan observen les preses. S'hanproposat diverses explicacions d'aquest fet: que és un so amenaçant, una expressió d'excitació o frustració o un intent d'imitar la crida dels ocells (o de les seves preses, comper exemple una cigala). Alguns etòlegs animals recents han proposat que és un "comportament d'assaig" en què el gat anticipa o practica la mort de la presa, car el so solacompanyar un moviment mossegador semblant al que s'utilitza per matar-la (la "mossegada letal" que trenca les vèrtebres cervicals de la víctima).

Alguns gats esbufeguen després d'haverfracassat en la caça malgrat un gran esforç.

Alguns fèlids, incloent-hi els tigres, emeten prusten com a salutació. Altres grunyen quan reben atenció física mentre ronquen
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gatos
  • Gatos
  • Soy gat
  • Gatos
  • Gatos
  • Gato
  • La Gata
  • gatos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS