El gatopardo

Páginas: 6 (1425 palabras) Publicado: 14 de enero de 2012
1. FITXA TÈCNICA:

Director: Luchino Visconti
Any de l'estrena: 1963
Nacionalitat: Itàlia

2. INFORMACIÓ SOBRE EL DIRECTOR:

Assenyalar altres pel·lícules del mateix cienasta:
Luchino Visconti va dirigir unes 19 pel·lícules alguns exemples d'elles són:
El extranjero (1967)
La caída de los dioses (1969)
Muerte en Venecia (1971)

3. ANÀLISI DEL FILM:

- Argument:
L'acció esdesenvolupa en l'epòca de l'unificació d'Itàlia amb els protagonistes el Príncep Don Fabrizio Salina I la seva familia. Les seves vides es veuen alterades durant l'invasió a Sícilia de les tropes de Garibaldi i per allunyar-se dels disturbis decideixen anar-se'n a la casa de camp que tenen a Donnafugata. Allà van, a part del Príncep, la seva, els seus tres fills i el seu nebot, el jove Tancredi.
Sónrebuts per Don Calogero, alcalde i màxim representant d'una vulgar burgesia que el príncep no suporta però que haurà de resignar-se i aguantar, ja que quan Tancredi, alistat a l'exèrcit de Garibaldi torna de lluitar, es promet amb Angelica, la bella filla de Don Calogero.
Així el Príncep ha d'asumir l'arribada d'un temps en el qual ell no pertany, és dels últims representats d'una classe socialconcreta entre ell vell ordre i els nous canvis i s'adona que no encaixa en cap dels dos. Es mostra la decadència de l'aristocràcia i l'arribada d'un canvi.

- Època representada: Finals de l'Àntic Règim i durant la guerra d'unificació d'Itàlia.

- Context històric: Última meitat del segle XIX

- Principals personatges i el rol que representen:

Burt Lancaster – Príncep Don Fabrizio Salina.Pertanyent a la més alta noblesa, amb l'arribada dels garibaldins, ha d'acceptar el nou curs de les coses, encara que el seu pensament àntic encara li quedi una mica interiorment. Cada vegada es sent més vell al veure que no pot acceptar plenament els nous canvis.

Alain Delon – Tancredi Falconeri.
Jove atractiu, nebot del Príncep Salina que no gosa de tant de poder econòmic com el seutiet, però gràcies al seu atractiu no li és díficil aconseguir-ho.

Claudia Cardinale – Angelica Sedara.
Una jova molt bella, filla de Don Calogerop, que atrau des del primer moment a Tancredi. Degut a que no pertany a l'aristocràcia, aquest la veuen com una noia vulgar que no sap com comportar-se.

Paolo Stoppa – Don Calogero Sedara. Alcade de Donnafugata. És un home peculiar, qeu malgrat i queté moltes riqueses, l'aristocràcia el veu com un home molt vulgar, fins i tot pitjor que a la seva filla.

Rina Morelli – Princesa Maria Stella Salina. Dona del Príncep Salina, qui s'encarrega d'organitzar les festes, dinars i d'altres reunions a la casa.

Lucilla Morlachi – Concetta. Filla del Príncep Salina. S'enamora del seu cosí Tancredi i no veu cap home millor que ell i no és capaçd'enamorar-se de cap altre tot i que el seu cosí ja està promès.

- Vestuari:
El vestuari ja no és tan excessivament recarregat com ho era a principis i durant l'Antic Règim. Les dones porten molt roba a sobre ja sigui hivern o estiu; porten llargs vestits que no deixen res a la imaginació i les camises van cordades completament, encara que passin molta calor. Els homes, ja que la majoria sónaristòcrates, porten tratges militars i si no, simplement porten tratges també llargs que probablement no passin tanta calor com a dona, però també van iguals tant a l'estiu com a l'hivern

- Escenaris:
L'escena es situa principalment a la casa de camp a Donnafugata, rodat en un castell també de Donnafugata, ab immensos espais i habitacions, moltes de les cuals encara romanen tancades i plenesde pols. Les de més habitacions que es an servir estan molt bé decorades, amb detalls típics de l'epòca i tenees espais reservats per diferents activitats: una gran habitació amb xemeneia per relaxar-se i llegir, una altra per les pregàries, un gran saló per celebrar dinars, una gran sala per les festes i així diverses habitacions.
Els exteriors són inmensos, uns grans camps envolten aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gatopardo
  • El gatopardo
  • gatopardo
  • el gatopardo
  • Gatopardismo
  • El Gatopardo
  • El Gatopardo
  • Gatopardismo Y Política

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS