El golpe de estado del 23 F

Páginas: 3 (645 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
23F

INTRODUCCIÓ – CONTEXT HISTÒRIC

A les sis de la tarda d’un 23 de febrer de l’any 1981 España vivia un fet històric que podia haver canviat el futur del país. Un grup militar encapçalat perAntonio Tejero irrompia el ple al Congrés de Diputats i es disposava a fer un cop d’estat durant la sessió de votació per a la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol,Calvo-Sotelo. L’intent, finalment, va acabar fracassant.
Espanya estava travessant un moment d’una forta inestabilitat política. El fet és que Franco havia mort sis anys enrere, al 1975.
La forma degovern havia estat una monarquia absoluta fins al 1977. A partir d’aquell any es va establir una monarquia constitucional parlamentària.


ANTECEDENTS QUE VAN CONDUIR AL COP D’ESTATPERSONATGES QUE VAREN SER ELS RESPONSABLES DEL COP.



ASSALT – NOTES DE VÍDEO


Em volgut enfocar el treball en les cintes
Hem volgut recrear els fets mitjançant les trucades telefòniques que varenfer els assaltants i que van ser enregistrades. Varen ser publicades fa uns anys






A la 18:00 els revoltats estaven preparats per entrar en el Parlament de Madrid, abans d’entrar , Tejerohavia acordat que trucaria a Juan García Carrés. Passaven els minuts i aquesta trucada no és produïa i això va començar a preocupar al senyor Juan García. Finalment és ell mateix que truca a les 14:50a Pedro Mas Oliver que també és un dels organitzadors del cop d’estat. La segona trucada és du a terme a les 15:58, aquesta trucada fa que el tinent coronel Tejero hagi de endarrerir el transport quehavien acordat.
Finalment Tejero i el seu grup de guàrdies civils, entren a les 18:23 al congrés dels diputats ,és a dir, anaven 23 minuts enrederits del que havien acordat . En aquests detalls éspot veure com va ser un cop d’estat molt desorganitzat.
En el moment que Tejero entra en la sala de les Corts Espanyoles, s’estava celebrant la investidura del futur president Pablo Calvo Sotelo....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intento Del Golpe De Estado Del 23 F
  • golpe de estado 23 de enero de 1958
  • Golpe de estado de Venezuela, 23 de enero de 1958
  • TENIS Apunte N1 Golpes efectos y superficies F
  • Problemas constitucionales 23-f
  • 23 F de 1981
  • transicion espanyola 23-f
  • INTENTO DE GOLPE DE ESTADO DEL 23 DE FEBRERO DE 1981

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS