El Gran Cap Blanc de Washington

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
“El Gran Cap Blanc de Washington”
Resum: En aquest text l’homa blanc vol fer veure els costums de la seva tribu, la manera com cuidaven le seves terres que habitaven, com respectaven a tot aquellésser viu-hi, a la manera com diferencien les terres de l'home blanc amb les seves que en la primera queda buida de certa manera només que silencia o sorolls però no naturals com en la dels pellsvermelles perquè en elles sentien el cant de les aus, com anava el riu, la suau frisa a havia, l'aleteig dels insectes tot això i més.

Que en morir ells s'oblidaven de la terra d'on pertanyien peròells no ho oblidaven perquè ella era com la seva mare, que ells eren part d'ella i ella d'ells, que tots els éssers vius que habiten aquestes terres eren com els seus germans i germanes , que totspertanyien a la mateixa gran família.

Que en considerar la seva proposta no seria una decisió fàcil de fer perquè consideraven que tots el que hi ha a les seves terres és molt sagrat perquè no només ésaigua els que porta els rius sinó també la sang dels seus davant passats. I si les venen, que d'veuen de recordar que són sagrades que de venda ensañar els això als seus fills que no només vegin elseu reflex en l'aigua que també vegis els successos i records de la vida de la tribu aquí.

També que no només són rius sinó que també són germans que sadollaven seva set, carregaven les seves canoesi transportaven els aliments que donaven als seus fills, el que ells hauran de donar la bondat que li donarien a qualsevol dels seus germans als rius.

Que l'sàvia que l'home blanc no entenia elsseus costum perquè per ell la terra no valia res només el mateix significat que qualsevol altra cosa, que la terra no era la seva aliada sinó la seva enemiga perquè només la conquesta i prossegueix elseu camí. Que només deixa enrere les tombes dels seus avantpassats i no el preocupa, roba la terra per als seus fills i no li importa, la sepultura dels seus pares i els drets dels seus fills són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una carta de noah sealth al gran jefe blanco de washington
  • Gran dragón blanco es muy fuerte
  • Juicio Del Gran Trono Blanco
  • El gran juicio del trono blanco
  • Gran Logia Blanca 3
  • el gran dise o cap 3y4
  • Articulo De Ivan El Gran Terror Blanco
  • Blues (cap uno la gran enciclopedia del blues)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS