El juego infantil

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
IMPORTÀNCIA DEL JOC INFANTIL EN EL DESENVOLUPAMENT HUMÀ

IDEES PRINCIPALS

Segons l’autora, el joc és un element fonamental en el desenvolupament dels nens doncs els hi permet establir lligamsamb d’altres aspectes de la seva formació, col·laborant a afavorir la seva creativitat, la percepció de noves sensacions i molts d’altres.

A la seva estructura, el joc està intimament lligat a lesquatre dimensions principals del desenvolupament infantil, o sigui:

a) Evolució psicomotriu.- Els jocs de moviment la fomenten. Els nens, amb l’ús del seu cos (a través de la força, l’equilibri,el control muscular, etc.), aprenen a coordinar els seus moviments, desenvolupen la seva capacitat perceptiva, adquireixen coneixements sobre el seu cos, descobreixen sensacions desconegudes per aells i moltes més.

b) Estimulació del pensament i la creativitat.- Des de la vessant intel·lectual, amb la pràctica del joc, els nens aprenen a assumir encerts i errors a l’hora que desenvolupenconeixements per la solució de problemes. Els estudis duts a terme fins ara per experts confirmen que els nens que han destacat en aquest aspecte milloren respecte de la reste a la seva intel·ligència,maduresa i capacitat d’aprenentatge.

c) Sociabilitat.- A través del joc els nens contacten uns amb els altres. D’aquesta manera aprenen normes de comportament i a descobrir-se a sí mateixos enaquest àmbit d’intercanvis.
A través de dues idees es pot resumir aquest apartat:
1.- El joc crida a la relació.- Els nens busquen a d’altres nens ipersones per a desenvolupar jocs i activitats. Descobreixen la vida social dels adults i les regles que les mouen. Amplien la seva capacitat de comunicació i evolucionen moralment. En definitiva: eljoc és un instrument de socialització i de comunicació.
2.- El joc només pot arribar a ser joc per la relació.- Alguns estudiosos del tema destaquen la gran importància que tenen els jocs que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Juegos Infantiles
  • juegos infantiles
  • juego infantil
  • Juegos Infantiles
  • El juego infantil
  • Juegos infantiles
  • juegos infantiles
  • Juegos infantiles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS