EL JURAMENT DELS HORACIS

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015
EL JURAMENT DELS HORACIS:
Fitxa tècnica:

Títol: El jurament dels Horacis
Autor: Jacques-Louis David
Cronologia: 1784
Estil: Neoclàssic
Tècnica: Oli sobre tela
Mides: 3,30 x 4,27m
Temàtica:Literari
Localització: Museu del Louvre, París.


COMENTARI:
"El jurament dels Horacis" és un oli realitzat sobre una tela que mesura 3,30 x 4,27m. Va ser pintada per Jacques-Louis David l'any 1784, durantel neoclassicisme. Actualment es troba al Museu del Louvre, a París, França. La seva temàtica és literària. L’obra va ser encarregada per Lluís XVI.

Sembla que el pintor va inspirar-se en una peçateatral: L’Horaci del dramaturg Corneille. Els tres germans Horacis van decidir acabar la guerra entre Roma i Alba Longa mitjançant un combat personal amb els tres germans Curiacis. L’únic superviventva trobar la seva germana Camil·la de dol per la mort d’un dels Curiacis a qui ella s’havia promès. Davant d’això, l’Horaci mata la seva germana perquè plora per la mort d’un enemic de Roma i per aixòés condemnat a mort. L’execució se suspèn perquè el pare demana clemència. En aquest quadre, l’autor no representa cap d’aquests moments històrics, sinó que va seleccionar el moment precís deljurament, quan els tres joves decideixen desinteressadament sacrificar les seves vides pel bé del seu país.

David exalta un món heroic on el valor masculí contrasta amb la tendresa femenina. Els músculstensos dels germans s’equilibren amb la postura del pare, per les túniques que cauen i els gestos de compassió de les dones. Per accentuar el moment, David va afegir les figures d’una vídua i dos nensque no apareixen en cap font escrita.

La llum, projectada des de l’esquerra, és neta i els colors són purs. L’escenari és senzill, amb columnes i arcs de mig punt, model típic de l’estèticaarquitectònica neoclàssica. La perspectiva està definida per l’enrajolat del terra i les parets laterals.

Es pot dir que el que busca l’autor és simplicitat, senzillesa i claredat. La composició es realitza...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El jurament dels horacis
  • El Jurament Dels Horacis
  • El jurament dels Horacis
  • el jurament dels horacis
  • el jurament del horacis
  • Comentari D'Art: El Jurament Del Horacis
  • Comentari els Juraments dels Horacis
  • EL juramento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS