El korfball - Català

Páginas: 6 (1473 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2013

EL KORFBALL

1.Història del korfball
1.1 COM I PER QUÉ VA SER CREAT?
El Korfball va ser creat a Amsterdam per Nico Broekhuysen, qui va establir les normes l’any 1902. Actualment no és un esport Olímpic, però esta reconegut per la COI (comitè olímpic internacional).
Va ser creat per promoure els principis de la cooperació i la coeducació, es una de les úniques modalitats esportives que espractiquen amb equips mixtes.
Korfball es tradueix com a “balón cesto”, però, per no confondre’l amb el basquet, s’ha quedat la paraula holandesa original.
El korfball no permet el desplaçament amb pilota, per això es un esport que impulsa el treball en equip i disminueix l’individualisme.





2.Com es juga?
El korfball es un esport d’equip. Cada equip esta format per 4 homes i 4 dones,que es reparteixen en dos àrees de joc, el de atac i el de defensa. El joc consisteix en ficar una pilota en una cistella situada a 3.5m del terra. La pilota és del nº5
2.1 DURACIÓ DEL PARTIT:
-El partit esta format per 2 parts de 30 minuts amb un descans de 15 minuts, existeixen dos temps morts durant un partit, els temps morts son de 1 minut.
2.2 EL CAMP:
-El camp te una forma rectangularde 40x20 metres dividides en dues parts iguals de 20x20, una zona la de atac i en l’altre banda la de defensa. La cistella anomenada korf està situada a 6,67 metres de la línia de fons en les pistes interiors i a 10 metres a les pistes exteriors. Qualsevol llançament val 1 punt.



3.EN EL PARTIT:
Al començar el partit es farà un sac de mig camp, realitzat per un atacant, mentre que cadacop que un equip anoti un punt, serà un defensor del equip contrari el que sacarà del mig; al començament del segon període, el equip contrari del que hagi sacat de mig al primer període, serà el que sacarà.
Després d’un nombre part de gols, els atacants passen a defensar i els defensors a atacar, els equip local, escull quin korf atacà.
4. FALTES AL REGLAMENT I SANCIONS:
NORMATIVA SENSE PILOTA:Esta prohibit obstruir, empènyer o pegar al contrari.
No es pot treure la pilota de las mans a un contrari.
No pots impedir el moviment lliure del contrari amb possessió de la pilota.
No es pot defensà a un contrari ja defensat per un company.
No es pot defensà dos contra un.
No es pot defensà a un contrari del sexe oposat.
NORMATIVA AMB PILOTA:
No es pot córrer amb la pilota
No es potjugar fora de la zona pròpia
No es pot llençar a cistella des de la posició de defensa
Un jugador mai podrà llençar a cistella quan estigui en posició de defensat: cobert per un jugador del mateix sexe que tingui el braç aixecat amb posició de bloquejar-lo.

En el cas d’incomplir el reglament, fen alguna d’aquestes faltes, l’àrbitre ho sancionarà amb un tir lliure o amb un penal.
Sempre essancionarà amb un tir lliure des de on s’ha comes la falta, a no ser que fos una ocasió de marcar , que aleshores la infracció es sancionada amb un penal des de 2.5m del korf.
En el cas de que expulsessin algun jugador per targeta vermella o acumulació de grogues, l’entrenador pot incorporar un altre de la banqueta.
5.JUGADORS

Cada equip consta de 8 jugadors, 4 nois i 4 noies, que esreparteixen al terreny de joc en dos i dos.
Es permeten 3 canvis per equip(Catalunya) a la resta del mon, nomes 2. En el cas que, un jugador estigues lesionat, si l’àrbitre ho autoritza podrà ser substituït.
Els jugadors substituïts no podran tornar a incorporar-se al partit del qual han sigut substituïts.
Els membres del mateix equip han de portar el mateix uniforme, diferent que el del contrari.6.TÀCTICA

6.1Formes de joc:

Defensa pressionant:
És una defensa que intenta evitar el llançament dels atacants. Per tant, el defensor pressionarà al seu atacant defensant
des de molt a prop.

Defensa rebot:
És una defensa en que el defensor marcarà sense pressionar al seu atacant per tal de que els atacants no aconsegueixin la
posició de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Korfball
  • El korfball
  • korfball
  • korfball
  • Korfball
  • Korfball
  • Korfball
  • Korfball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS