El Método Genealógico De Investigación Antropológica

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
W. H. R. RIVERS
EL MÉTODO GENEALÓGICO DE INVESTIGACIÓN ANTROPOLÓGICA (1910)

- Degut a les grans diferéncies entre els sistemes de parentiu de les diferents cultures, l’utilització de pocs termesde parentiu és reconamable. Només amb: pare, mare, fill, marit i esposa es poden conseguir genealogies completes.

- Al recollir les genealogies els decendents es recullen tant de la línea de l’homecom de la dona. En canvi pel que fa als abanpassats és recomanable només recollir els d’una línea ja sigui materna com paterna, encara que despés aquestes es poden creuar.

- S’ha de recollir totel que sigui possible de les condicions socials de cada persona que s’inclou en la genealogia com ara la localitat (com més concreta millor), el tótem o el clan, en general totes les divisions socialspossibles.

- Els fills adoptius es reconeixen de la mateixa manera que els biológics ja que estem parlan del parentiu des del punt de vista social i no biológic.

- Perquè les genalogies siguinfidelignes és necessari preguntar a més d’un indivudu ja que sobint entre ells van crean una xarxa de parentiu (sovint formen part de la familia materna o paterna) que permet comprovar al investigadorla certesa del que li estàn dient els seus informants i d’aquesta manera es dona credibilitat a l’estudi.

USOS DE LAS GENEALOGIES PER L’ESTUDI DE L’ORGANITZACIÓ SOCIAL:

1) Elaborar sistemes deparentiu:
En moltes tribus els sistemes de parentiu són completament difentents al nostre, per aixó és inutil intentar aconseguir els equivalents dels nostres propis termes mitjançant el sistema depregunta-resposta. Rivers proposa el seu métode que consisteix en demanar a l’informant quins són els termes que utilitza per denominar a cadascún dels seus parents i com el denominen a ell.
És moltdifícil elaborar un sistema de parentiu a través d’una sola genealiogia, per aixó l’autor recomana elaborar-ne com a mínim tres.


2) Regulació del matrimoni:
A través del métode genealógic es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodos Y Tecnicas De La Investigacion Antropologica
  • Metodos de investigacion antropologica
  • Metodos Antropologicos
  • INVESTIGACION ANTROPOLOGICA
  • Investigación antropológica
  • Metodo genealogico de nietzsche
  • Metodos De Identificacion Antropologica
  • El enfoque antropológico en la investigación social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS