El Mercat i la Globalització Jose Luis Sampedro

Páginas: 6 (1443 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013
El Mercat i la Globalització
Jose Luis Sampedro


El mercat
• El mercat a primera vista
El mercat es compon de compradors i venedors que són els que ofereixen els seus productes, no sempre han de ser mercaderies com per exemple les accions, les fires locals, operacions clandestines, etc.
Els productes que s’intercanvien tenen un preu (diner). Els productes passen per un recorregut mes omenys complicats passant per intermediaris. En aquestes accions sempre hi ha una oferta i una demanda.
Tots aquests moviments integren el mercat nacional sumant els intercanvis amb altres països configuren el mercat mundial... així funciona l’economia del mercat que ningú autoprodueix sinó que es ven el seu producte a canvi de diners per poder comprar altres productes.
“ En el primer capítol, esfa una petita introducció al mercat però, en realitat es el que sap la majoria de persones sobre aquet tema. A simple vista no pareix gaire complicat ni dolent, ja que es diu que hi ha un comprador i un venedor que s’intercanvien coses mitjançant el diner, es poden fer tan nacional com mundial. Hi ha una cosa que té raó i es que ningú produeix per si mateix, això pot provocar conseqüènciesnegatives.”

• El mercat perfecte de la teoria
En aquest mercat les persones no poden influir en els preus o quantitats però els compradors poden escollir el convenient i el millor preu. Llavors, els venedors competiran per vendre el mateix producte perquè així el comprador pugui elegir.
Al mercat perfecte, donada la competència i el fet que el subjecte actuï egoistament, dóna lloc a un resultatfinal en què els preus i mercaderies són els més profitosos per a tots. Adam Smith, creador d'aquesta teoria, la va descriure com si una mà invisible convertís l'acumulació d'egoismes individuals.
El liberalisme econòmic insisteix que ningú s'ha d'interposar en la llibertat de moviments al mercat.
La influencia externa seria negatiu per aquests tipus de mercat.
“ Això seria una situació ideal peròen realitat no, ja que el consumidor hauria de tenir tota la informació necessària dels productes que volen, però en la realitat no es així. La situació ideal seria quan els preus i les mercaderies siguin aprofitador per a tothom. En realitat no es així ja que, tots miren per el seu interès.”

• El mercat imperfecte de la realitat
Mai es compleix l’apartat anterior, en la realitat ésimperfecte, perquè els que compren no tenen la informació dels venedors ni dels productes.
El comprador són iguals per la publicitat dels productes, llavors no són reis del mercat. Tampoc els venedors tenen coneixement del que volen els compradors, ja que un producte poden vendre’l com no.
La ma invisible es canvia per una visible, això provoca que no hi hagi llibertat d’eleccions pel monopoli de lesempreses que dominen tota la situació econòmica i política.
L’equilibri automàtic entre oferta i demanda fa que el dèbil no pugui accedir al producte.
“ Estic d’acord amb aquest apartat ja que, un mercat perfecte no existeix. Els compradors no tenen cap informació sobre els productes. L’única cosa que es poden assabentar es quan aquell producte surt per la televisió amb els anuncis, però elproducte exposat es veu d’una manera en el qual la persona ho a de comprar perquè es el millor, o sigui, enganyat perquè no diu les coses negatives.”


• El mercat no es la llibertat
El mercat no és la llibertat individual, sinó que la llibertat de triar la dóna els diners. Al mercat s'enfronten i competeixen interessos oposats, els compradors volen els preus baixos i els venedors alts. Així, elsdemandants amb més diners, tindran una llibertat per triar més gran que els demandants més limitats. Igual passa amb els venedors, els més dotats tindran més possibilitats de vendre el producte que els petits empresaris.
Les mans visibles del mercat, es deixen veure amb les grans potències que controlen el mercat. "Els poderosos empresaris i les seves grans empreses avancen per sobre del poble...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • José Luis Sampedro: obras
  • jose luis sampedro
  • Entrevista Jose Luis Sampedro
  • El mercado y la globalización. jose luis sampedro
  • JOSE LUÍS SAMPEDRO
  • Jose luis sampedro
  • Jose Luis Sampedro
  • La vieja Sirena- José Luis Sampedro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS