El Modernisme

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2015
El Modernisme
El Modernisme català va aparèixer a finals del segle XIX i va continuar als primers anys del segle XX. A Catalunya es va produir un enfrontament social i políticafavorit per la crisis colonial espanyola i altres causes.
Per tant parlem del modernisme com un estil urbà i burges, aquest moviment no només va ser a Catalunya si no també a altresterritoris però amb diferent nom com Art Nouveau i Glasgow Style entre altres. A Catalunya va tindre molta importància per el gran nombre d’artistes que conreaven l’estil.
El modernisme nonomés és un moviment literari, sinó que també és arquitectònic, músic, pintura entre d’altres.
A mi aquest període m’agrada molt perquè tot és molt més alegra, sobretot l’arquitectura jano és recta, sinó que ja es asimètrica, un clar exemple podria ser el Parc Güell de Catalunya. Hi ha una actitud de modernitat per part dels autors que abans no hi era, també podem dirque això feia que la gent podes estar una mica més alegra en aquell moment complicat que hi havia a causa de les crisis en que vivien, això també fa que aquest període m’agradi més.
Elque també fa interesant aquesta època es que a Catalunya és proposa de modernitzar la societat per mitja de l’acció cultural dels intel·lectual i els artistes, això va fer ques’escrivís d’una manera més senzilla i entenedora per arribar a tota la població i no només als intel·lectuals i així molta més tenia cultura i podia entendre les coses i es va eliminar algo delanalfabetismes d’aquella època, cosa que considero molt important i que m’agrada molt que la cultura pugui arribar a molta gent.
En conclusió, aquest període el trobo molt interesant perla varietat de temes en el que es vol tractar i la delicadesa que ho feien i realment eren espectaculars ja fos arquitectura, literatura o pintura.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernisme
  • Modernisme
  • el modernisme
  • El Modernisme
  • modernisme
  • Modernisme
  • modernisme
  • El Modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS