El mundo del bonsái

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2011
El món del Bonsài
Encara que per un oriental no representaria dubtes la pregunta... que és un Bonsài?, per els occidentals fins fa no massa temps la cosa no era tant simple com potsemblar. Solem recorre al grafema japonès Bonsài: “Bon” que vol dir test o safata i “Sai” que vol dir naturalesa, o al que és el mateix “naturalesa plantada en un test o safata”, però aquestadefinició no ens serveix per a diferenciar entre un arbre simplement plantat en un test i un Bonsài.
La característiques més importants de un Bonsài es el seu valor estètic, i partint d’aquesta base, Bonsàiper tant és un arbre en un principi de reduïdes mesures (encara que es cultiven arbres tractats com a Bonsài de més de 2 metres), plantat en un test, pedra o safata, moldeixat d’acord a unes reglesestètiques que el converteixen en una representació que evoca la grandesa dels paisatges naturals.
El caràcter participatiu del Bonsài, que requereix de constants atencions i cura per a la sevasaludable conservació i bellesa, resulta una afició perfecte per poder alliberar a la persona que participa d’aquesta, de la tensió i l’anar i venir estressant de la vida moderna, tornant al home al seuritme en la naturalesa, gaudint a la vegada del canvi de les estacions en un esser viu que, en major o menor mida, un mateix ha contribuït a crear.
Diuen els japonesos ( que avui en dia sonconsiderats com els millors mestres), que només es pot denominar com a Bonsài aquell arbre que cultivat amb sabíduria i tècnica arriba a la tercera generació de la teva pròpia família, o al que és el mateix,aquell arbre que tu comences a treballar com a Bonsài, només rabera aquesta consideració quan al teu net/a el treballi.
De totes formes es sabut que els japonesos son molt cerimonials i estrictes ambsegons quins conceptes i que no necessitem anar tant lluny en el temps, que es pot gaudir de un bon exemplar amb alguns anys de paciència y treball ben orientat per expertes amb la matèria, sempre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bonsai
  • Bonsái
  • Bonsai
  • Bonsai
  • bonsai
  • bonsai
  • Bonsai
  • Bonsai

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS