El príncep de la boira

Páginas: 5 (1020 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013
El príncep de la boira
Autor: Carlos Ruiz Zafón
Editorial: La butxaca
TEMA DEL LLIBRE
El tema d'aquest llibre “ El príncep de la Boira”és d'intriga, misteri i aventura.
Resum
A l'any 1943 la família Carver (el pare; Maximilian Carver, la mare; Andrea Carver i els fills; Max, Alícia i Irina Carver) es traslladen de casa seva a causa de la guerra a una altra situada a un poble voral'Atlàntic. Era el l’aniversari d'en Max i el seu pare li va regalar un rellotge. Al arribar a l'estació l'Irina trobà un gat i se’l quedà per la força. A la nova llar en Max troba uns portalada de llances i decideix creuar-la on s’hi trobà un jardí d'estàtues molt curioses (un pallasso...) i una estrella amb sis puntes.
Allà en Max va fer un nou amic, en Roland, que li ensenyà a traves de una ruta elpoble, i van quedar per anar a capbussar-se l'endemà. En Max va convidar a l’Alílicia per anar a capbussar-se i ella va acceptar. Tots tres van anar a capbussar-se l’endemà. En Max a l’ Orpheus (vaixell enfonsat) va veure aquella estrella de sis puntes que havia vist al creuar la portalada de llances, i van pujar a la superfície.
L’Irina va estar amb coma a causa d’un accident i els seus pares(Maximilian i Andrea Carver) van anar a l’hospital amb ella, deixant a en Max i l’Alicia sols a casa.
Al dia següent tots van anar a veure a l'avi d'en Roland, Victor Kray (el faroner) l'únic supervivent del enfonsament de l’ Orpheus i els hi va explicar, que fa temps en Richard Fleischmann estava enamorat de una noia anomenada Eva Gray, y va demanar un desig a un mag anomenat, Dr. Caín. El tracte vasser que: l’Eva Gray s’enamorés d’en Richard i a canvi si tinguessin un fill se’l dones al Dr. Caín. En Richard i l’Eva van tenir un fill, en Jacob. En Richard no va complir la seva part del tracte i per tant en Jacob mentre’s estava a la platja, es va ofegar a l’aigua. Però en Jacob Fleischmann no va ofegar-se, sinó que el seu pare Richard Fleischmann, amic d'en Víctor va donar la vida per ell.Així que la seva esposa, l'Eva Gray va decidir que se'n fes càrrec el Víctor i el va donar el nom Roland.
En Caín volia saldar el seu tracte i va decidir fer-ho pel seu compte, volia segrestar a en Jacob/Roland .
Havia una gran tempesta, devien aturar que en Doctor Caín segrestes i mates a en Roland/Jacob, per això, van anar corrent a buscar-lo. En Caín primer va segrestar a l’Alicia, i en Rolandva sortir corrent cap a l’ Orpheus per salvar-la. Al final en Roland va morir ofegat.
Al final l’Alicia i en Max mai van oblidar aquell estiu, sobretot en Max perquè en Victor Kray li va donar les claus del far.
DESCRIPCIÓ DELS PROTAGONISTES
Personatges principals:
Max: És un noi de tretze anys, valent, intel·ligent i molt curiós. És amable i simpàtic. És el protagonista de la història.Príncep de la Boira: És en doctor Caín, és un home més o menys jove que té la veu greu i pausada. És un mag.
Jacob/Roland: És un xicot alt i prim, d'uns setze o disset anys. Té un rostre bronzejat pel sol, els ulls verds i el cabell llarg i ros. És un nen molt llest i valent.. Viu amb els seu avi, el faroner (Victor Kray), té una petita cabana de pescadors on guarda els objectes que troba a lesprofunditats de l’ Orpheus. Està enamorat de l'Alícia. A la història es revela que ell era en realitat Jacob Fleischmann, que no havia mort ofegat, perquè en el seu pare el salva, el canvia el nom i el fa saber que els seus pares havien mort en un accident de cotxe.


Personatges secundaris:
Alícia: És una noia de quinze anys, que es fica en embolics sovint. És la germana gran d'en Max,. La mudançadels seus pares no li senta gaire bé i al principi de la història és una mica desagradable, tot i que al llarg de la història el seu caràcter va canviant. Ella està enamorada d'en Roland i amb ell manté una relació durant tota la novel·la.
Víctor Kray: És l'avi d'en Roland. Estatura mitjana, cara pàl·lida i una generosa mata de cabell argentat que coronava un rostre que no reflectia la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Petit princep
  • El petit príncep
  • El Princep Maquiavel
  • El Petit Príncep
  • El Princepe
  • Nit i boira
  • EL PR NCEP DE LA BOIRA
  • El petit príncep resum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS