el quatre pilars

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
INFORME DELORS

Qui és Jacques Delors? Què és i de que tracta aquest informe?

Jacques Delors va ser un polític europeu de nacionalitat francesa, president de la Comissió Europea entre 1985 i1995.
Desencantat per les diverses guerres, pel clima de desigualtat que marcava la societat, adonant-se que tots els recents conflictes tenien el seu origen el la falta de coneixement d’altrescultures o religions, en la falta de cooperació, en la falta de solidaritat i bon judici. Contemplava com la societat, els avenços tecnològics i la pròpia vida canviaven a un ritme frenètic i inassolibleper al sistema educatiu de l’època. Preocupat per la formació integral del joves del futur, per donar formació útil i necessària per a la vida del futur, per poder viure en pau i amb solidaritat, perajudar a assolir nous coneixements i noves tècniques per poder trobar un lloc a la societat del futur, Jacques Delors va ajuntar eminències de tot el món per crear l’informe L’Educació o la utopianecessària , per Jacques Delors.

Aquest informe ens descriu com hauria de ser el sistema educatiu del segle XXI, basant-se en que l’educació és l’instrument per a que d’humanitat pugui viure amb unsideals de pau, solidaritat i justícia social.

L’educació s’ha d’organitzar al voltant de quatre aprenentatges, que seran els pilars del coneixement al llarg de la vida de cada individu:

Aprendre aconèixer  adquirir les eines de la comprensió. Com a finalitat, el seu fonament és el plaer de comprendre, de conèixer, de descobrir.
Aprendre a fer  per poder actuar sobre l’entorn. Aprendre aconèixer i aprendre a fer són indissociables, tot i que aprendre a fer té més a veure amb la qüestió de formació professional.
Aprendre a viure junts  per participar i cooperar amb altres en totes lesactivitats humanes. L’educació ha de facilitat a l’infant que descobreixi qui és, només així es podrà posar realment al lloc dels altres i comprendre’n les reaccions. Desenvolupar aquesta actitud...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Quatre Pilars De L'Educació
  • Quatro Chaves
  • Caso quatro
  • QUATRO
  • Pr Les Quatre Grans Cròniques
  • El Misteri De Les Quatre Punyalades
  • Les quatre grans croniques
  • Quatro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS