El rol de la dona a la 1era guerra mundial

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
EL MOVIMENT FEMINISTA
El feminisme és com la RAE diu, un moviment social i polític que exigeix per les dones iguals els drets que per els homes.


El liberalisme va afectarmés a l'estatus dels homes, que varen aconseguir el primer sufragi censatari i més tard l'universal. Les dones van quedar excloses d'ambdós sistemes durant molt de temps.


Van ser aquestescircumstàncies les que van propiciar a partir de la segona meitat del segle XIX el naixement del moviment sufragista, que reivindicava el dret al vot de les dones com a pas previ al feminisme, és a dir,a aconseguir la plena igualtat de drets respecte als homes .


El moviment sufragista no es va constituir en grans masses i va arrelar amb més força en les dones urbanes de classe mitjana queposseïen un cert grau d'educació. Les obreres van anteposar les seves reivindicacions de classe als seus propis interessos com a dones. Les camperoles per la seva baixa formació, la sevadedicació íntegra a la feina, la manca de temps lliure i el seu aïllament, van ser les últimes i més reticents a incorporar-se als moviments emancipadors.



EL DRET DEL VOT DE LA DONA A EUROPA IESPANYA
ESPANYA: La primera vegada que es va reconèixer a Espanya el sufragi femení va ser en la Constitució de 1931 de la Segona República Espanyola, encara que en les eleccions a Corts Constituentsde juny de 1931 que es van realitzar per sufragi universal masculí, a les dones se'ls va reconèixer el dret al sufragi passiu, pel que van poder presentar-se com a candidates A les primereseleccions les dones eren elegibles però no electores, l’edat de votació era 23 anys. Grups de dones anarquistes s’oposaven per por a la manipulació de la dreta, sectors religiosos i el caciquisme delvot femení, encara que la constitució era molt avançada a tot el món. Victoria Kent, Margarita Nelken, Clara Campoamor i Federica Montseny, son lluitadores per el dret del vot a les dones....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Rol De La Mujer En La 1Era Guerra Mundial
  • 1era guerra mundial
  • 1era guerra mundial
  • 1era Guerra Mundial
  • 1era guerra mundial
  • 1Era Y 2Da Guerra Mundial
  • 1Era guerra mundial
  • Los intelectuales en la 1era guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS