El Rol De La Mujer En Las Peliculas De Disney

Páginas: 18 (4289 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
L’Evolució del rol de la dona en les pel·lícules de Walt Disney

Sonia Torres Calbó
Teories de la Comunicació
2n CAV
9/01/2012
Treball de curs

El propòsit d’aquest treball és investigar la ideologia sexista i l’evolució del rol de la dona en les pel·lícules Disney per conèixer com s’ha difós i han influït els estereotips que construeixen i condicionen la realitat, ja que aquestmitjà és el vehicle des de on es transmet una ideologia sexista que dóna model a la nostra personalitat i on reproduïm els nostres comportaments adults. En l’anàlisi del discurs em basaré en dues pel·lícules Disney , la “Blancanieves”(1937) i una més actual com és ”Tiana y el sapo”(2009).
El que nosaltres percebem de la realitat, està basat en les nostres experiències, de tot allò que ens envolta, ide tot això en formen part els mitjans de comunicació.
Els mitjans de comunicació construeixen la realitat ja que estableixen relacions on cada individu es situa en el lloc que li correspon. Disney marca les pautes del que és correcte o incorrecte, i difonen una ideologia dominant.
Les produccions de Disney estan dirigides a un públic infantil, on se’ls crea una construcció de la realitat idicten com és aquesta realitat. A causa de que les pel·lícules Disney han estat acceptades per la societat els hi és molt fàcil difondre aquest tipus de missatge i per això el públic també ho accepta.
A través d’un mitjà tan fort com el cinema, Disney fa universals el termes que caracteritzen la societat i la representen. Disney no dóna indicacions de que les representacions de les pel·lícules siguinreals, sinó que les pel·lícules estan fetes de tal manera que ho transmeten d’una manera que els nens no se’n adonen de que el que estan veient no és real. Això es pot relacionar amb el concepte de l’agenda setting, on s’afirma que el mitjà no decideix què és el que el públic ha de pensar o opinar, encara que si que acaba decidint del que es parla.

Les variables en quant a edat, gènere, ètniai família moltes vegades venen donades per la cultura dels Estats Units. En aquest sentit, per tant, Disney implícitament situa les seves pel·lícules en una societat prototípica com l’anomenada anteriorment, on també forma part d’una ideologia d’igualtat entre totes les cultures.
Aquesta construcció de la realitat que dóna Disney és la construcció de realitats que ve donada pels mitjans decomunicació.
Des de que va morir Walt Disney, l’objectiu dels dibuixos animats va canviar, i van començar a dirigir-se al públic infantil. Volien reflectir una ideologia més conservadora. A partir d’aquell moment es van començar a transmetre uns valors apropiats, el que realment és correcte, un final feliç. Els nens petits, normalment, prenen aquestes pel·lícules com a exemple de la vida quotidiana ies veu la interpretació que fan ells a partir dels personatges animats. La ideologia de Disney es transmesa a partir dels dibuixos animats. Podem definir la societat més infantil com a consumidors i espectadors que assumeixen aquests valors.
Podem anomenar algunes de les pel·lícules on es veu clarament el rol estereotipat dels personatges animats. A la pel·lícula de “La Sirenita”(1837) podemveure clarament com el personatge principal és una dona rebel que lluita pel que vol i també troba l’amor. També, a la pel·lícula “del Rey Leon”(1994) podem observar les lleones submises. A la pel·lícula “d’Aladdin”(1992), observem que la Jazmin és converteix en una escena en objecte de desig. A la pel·lícula d’”Hercules”(1997) també podem veure que és la dona la que cuida a la família.
Els nenspetits, al veure aquestes pel·lícules es veuen influenciats pels personatges i els estereotips. Tot això comporta que els nens vulguin imitar aquests personatges al ser adults.

Al veure les pel·lícules Disney ens adonem que el que realment busquen és conduir i influir al públic infantil a aquestes maneres de pensar i a aquests valors. El problema real no són les pel·lícules ni Disney, sinó que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • peliculas de disney
  • Rol De La Mujer
  • Rol De La Mujer
  • Rol de la mujer
  • El rol de la mujer
  • rol de la mujer
  • ROL DE LA MUJER
  • rol de la mujer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS