El VIH és Un Virus Que Es Contagia A Través De Líquids Corporals I Que Afecta Cèl

Páginas: 3 (628 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015


El VIH és un virus que es contagia a través de líquids corporals i que afecta cèl·lules específiques del sistema immunitari anomenades CD4 o cèl·lules T. Amb el temps, el VIH pot destruir tantesd'aquestes cèl·lules que el cos no podrà combatre les infeccions ni malalties. Quan això succeeix, la infecció pel VIH causa SIDA.

La sigla VIH significa "virus de la immunodeficiènciahumana". És el virus que pot causar la SIDA. A diferència d'altres virus, el cos humà no pot eliminar el VIH. Això significa que una vegada que una persona ho té, ho tindrà tota la vida.
En l'actualitat noexisteix una cura segura i eficaç; no obstant això, els científics segueixen treballant per trobar una i no perden les esperances. Mentrestant, amb una atenció mèdica adequada, el VIH es potcontrolar. El tractament per al VIH generalment es diu teràpia o tractament *antirretroviral o *TARV. Aquesta teràpia pot perllongar significativament la vida de moltes persones infectades pel VIH i reduir laseva probabilitat d'infectar a unes altres. Abans que es comencés a usar la teràpia *antirretroviral a mitjan dècada dels noranta, la infecció pel VIH podia evolucionar a SIDA en tan sol uns anys. Enl'actualitat, una persona amb un diagnòstic del VIH i que hagi començat el tractament abans que la malaltia estigui en etapes avançades pot tenir una esperança de vida gairebé normalgnifica que unavegada que una persona ho té, ho tindrà tota la vida.
Com puc saber si estic infectat?
L'única manera de saber si està infectat pel VIH és fent-se la prova. No pot basar-se solament en els símptomesper saber si té el VIH. Hi ha moltes persones infectades pel VIH que no presenten cap símptoma en absolut durant 10 anys o més. Algunes persones que estan infectades per aquest virus reporten tenirsímptomes similars als de la *influenza (generalment la descriuen com "la pitjor *influenza o grip que han tingut") entre la segona i quarta setmana després de l'exposició. Els símptomes poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • liquids corporals
  • Virus Del Vih
  • VIH virus
  • Virus del VIH
  • El virus del VIH
  • virus del vih
  • Vies de contagi vih
  • Assanes i postures corporals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS