EL B SQUET

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2015

EL BÀSQUET
Història
És un esport d’equip que va ser inventat per James Naismith, que era un professor de educació física en els Estats Units.
Naismith va ser considerat el pare i l'inventor delbàsquet.
Es va expandir molt ràpidament per tota l'Amèrica del Nord i es va professionalitzà. El primer partit va ser entre les universitats de Yale i Pennsilvània en 1895. El primer partit professionalva ser a Trento (Nova York), en el 1893. El 1898 es crea la primera lliga professional. El 1932 va aparèixer campionat de la NCAA i el 1946 l'NBA (amb el nom de Basketball Association of America). LaFIBA es va funda el 1932.
A l’any 1936 va ser ja admès com a esport olímpic
El 1989, la FIBA va permetre la participació de professionals als Jocs Olímpics, ja que fins aleshores només hiparticipaven esportistes amateurs. Això va permetre la participació dels jugadors de l'NBA.
Hi ha registrats en el any 2012 segons les Federacions Esportives 446 clubs de basquetbol, 33778 homes i 18726dones, en total 52504 persones


Els fonaments del basquetbol
El bot i el driblin: botar la pilota és l’acció de llençar-la amb una ma contra el sòl i que reboti, repetidament. (manera d’avançar si lapilota esta en la teva possessió)
El pas: és l’acció de passar la pilota a un company amb seguretat i precisió.
El tir o el llançament de cistella: llançament de la pilota a la cistella amb objectiu deque entri en ella.
Reglament de 3 x 3 (segons la Federació catalana de basquetbol )

Els equips estaran formats per tres o quatre jugadors; si són quatre, un d’ells actuarà com a substitut. Esnomenarà un jugador com a capità i únic representant de l’equip.

Només es poden fer substitucions quan el joc està parat.


Els partits seran a 21 punts i per guanyar caldrà fer-ho per dos punts d’avantatge.La durada màxima del partit serà de 25 minuts. Al final d’aquest temps, guanyarà l’equip que vagi per davant en el marcador. En cas d’empat, guanyarà l’equip que abans aconsegueixi una cistella....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • B SQUET
  • El B Squet
  • EL B SQUET
  • Proyecto Escuelita De B Squet Original
  • B Squet
  • Sesiones De B Squet
  • B Squet O Baloncesto
  • B Squet 1r Trimestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS