Elements de protecció elèctrica

Páginas: 2 (461 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2011
Els interruptors magnetotèrmics

Els interruptors magnetotèrmics són uns dispositius capaços d’interrompre el corrent elèctric d’un circuit quan la seva intensitat es tan elevada que pot arribar aser perillosa. El seu funcionament es divideix en dos parts: la protecció magnètica i la protecció tèrmica.

Protecció Tèrmica

El dispositiu tèrmic consta principalment d’una petita barretabimetàl·lica. Tal com el nom indica, la barra està formada per dos metalls, l’un a sobre de l’altre. Quan el corrent passa per aquesta barreta els metalls es dilaten a causa de l’efecte Joule. Com que sóndiferents metalls es dilaten en diferents mesures, i per tant, deixen una forma arquejada. Quan hi circula una intensitat molt elevada, els metalls es dilaten tant que en arquejar-se tallen el circuit. 

Protecció Magnètica

La part magnètica consta d’una bobina amb un tros d’acer al seu interior que fa d’electroimant. Molt a prop d’aquest electroimant hi ha una peça mòbil unida alscontactes del corrent elèctric. Quan per la bobina hi circula una intensitat molt i molt elevada de cop (curtcircuit), es genera un camp magnètic prou gran per arrastrar la peça mòbil i tallar el circuit.Esquema

Els interruptors diferencials

Els interruptors diferencials són dispositius de seguretat que s’encarreguen de tallar un circuit elèctric quan detecta una fuita, per tant, protegeixenles persones contra possibles electrocucions.

L’interruptor diferencial funciona gracies al magnetisme. Consta de dues bobines col·locades en sèrie amb la fase i el neutre, respectivament. Aquestesbobines creen camps magnètics oposats. Si no hi ha cap fuita, els camps magnètics, com que són oposats i d’igual magnitud, queden anul·lats. En canvi, si hi ha una fuita la bobina connectada al neutregenerarà un camp magnètic menor, i per tant no s’anul·laran. Com que si que hi haurà un cert magnetisme, s’atraurà una peça mòbil per tal d’obrir el circuit.

Esquema

En la primera imatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Efectividad En Los Sistemas Electr Nicos De Protecci N Bancaria
  • Elements
  • quimica, y los elements
  • Literay elements
  • Elements Plastics
  • Proteccio 3
  • Protecció de personalitats
  • Proteccio civil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS