Els jugadors

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
LA PILOTA VALENCIANA - ELS JUGADORS
La gran figura dels anys trenta i un dels més sòlids jugadors dels anys quaranta va ser QUART, Albert Arnau de Quart de Poblet.
Va ser després de la guerra civilquan apareix un referent amb una llarga pro-jecció en el nostre esport. Juli Palau, JULIET, d'Alginet, va ser tot un monstre, que va dominar el joc tota la dècada dels quaranta i bona part de la delscinquanta, enfrontant-se amb les figuers Quart, Llíria i Rovellet, fins que es va retirar a l’any 1968.
L’ocàs de Juliet va se succeït al cim dels trinquets per Antoni Reig, ROVELLET, de València, unaperfecta personalització del pilotari ideal, tant en la part esportiva com en l’humana. A tant arriba la seua figura que encara hui participa activament en la promoció del nostre esport.
Deu anys mésjove es el següent campió, Josep Sanvenancio, EUSEBIO, de Riola, que va marcar la dècada dels seixanta amb els seus duels amb Rovellet. L’estil i l'elegància de Eusebio han perdurat molt de tempsaixí com la seua llarga carrera, ja que es va retirar en una forma física admirable amb 46 anys.

Paco Cabanes, EL GENOVÉS, és per mèrit propi mereixedor d’un apartat particular en este recull. El Genovésestà considerat com el millor jugador de pilota de tots els temps. Actualment, i després de la seua retirada del món professional, s’ha convertit en un autèntic mite vivent de la Pilota Valenciana.Paco Cabanes Pastor, va nàixer el 20 de desembre de 1954 al Genovés, a la comarca de la Costera. Va començar a jugar al raspall quan encara era un xiquet, tot i que després es passà a la modalitatd’Escala i Corda, en la que ha recollit tots els seus èxits.
Amb un palmarés impressionat, El Genovés ha estat campió del campionat individual d’Escala i Corda durant els anys 1986, 1988, 1989, 1990, 1991 i1995. Encara avui es recorda aquella mítica final de l’any 1995 en la que El Genovés va guanyar per la mínima a l’actual campió, Àlvaro. Aquella partida ha estat considerada per a molta gent com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • H. De L'Art: Els Jugadors De Cartes
  • Jugadors de cartes
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els microorganismes
  • els cangurs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS