Els microoganismes eucariotes

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015


ÍNDEX
1. Les algues microscòpiques...................................................................................3
2. Elsprotozous........................................................................................................4
3. Els fongs microscòpics..........................................................................................5




1.LES ALGUESMICROSCÒPIQUES
Les algues microscòpiques tenen cloroplasts a les cèl·lules, on duen a terme la fotosíntesi gràcies a la presència de pigments com ara les clorofil·les, les xantofil·les, i els carotenoides. Podenser unicel·lulars o pluricel·lulars. Viuen preferentment en medis aquàtics (formant el fitoplàncton) però també poden viure a les aigües dolces, a les aigües termals, al fang, i fins i tot al’escorça dels arbres. Les algues microscòpiques tenen tres principals grups:
Les algues euglenals o euglenòfits són unicel·lulars, tenen un únic flagel i generalment disposen d’una taca de pigmentsanomenada estigma, sensible a la llum. No tenen paret cel·lular però disposen d’una capa membranosa externa per fora de la membrana plasmàtica. Tenen una nutrició heteròtrofa, necessiten prendre la matèriaorgànica ja elaborada, s’alimenten d’altres éssers vius o les seves restes. La substància de reserva que utilitzen és el paramil.  La reproducció es realitza per escissió longitudinal. Es mouenmitjançant el flagel situat en un pol, es a dir, són monòtrics. No tenen cap ús en la formació de productes i no produeixen cap malaltia.

Les diatomees o bacil·lariofícies són algues microscòpiques quedisposen d’una paret cel·lular de sílice formada per dues peces, com una capsa, i que estan ben ornamentades. Són els productors primaris més importants del medi marí. No és mouen o tenen un moviment moltlimitat ja que no posseeixen flagel. Es poden reproduir de forma asexual per divisió binària. La seva nutrició és mitjançant la fotosíntesi.

Les algues dinoflagel·lades o pirròfits...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • eucariotas
  • Eucariotas
  • eucariota
  • Eucariotas
  • Eucariotas
  • Eucariotas
  • EUCARIOTA
  • eucariota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS