Els Reis d'Igualada

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2014
1. Manifestació cultural
Un dels actes més importants és l'arribada del Patge Faruk, l'ambaixador de Ses Majestats. El dia 28 de desembre, festa dels Sants Innocents, arriba majestuosament elPatge Faruk . La mainada acompanyada de pares, avis i altres familiars, acut a rebre el gran personatge, envoltat d'una multitud de patges.
L'espectacle de l'entrada de l'ambaixador de Ses Majestatsimpressiona els menuts que el reben cantant l'himne: “Benvingut Patge Faruk “. El personatge, amb paraules entenedores, explica a les nenes i als nens què és el que han de fer per acontentar els seussenyors, que vénen de terres llunyanes i arribaran a Igualada al capvespre del dia 5 de gener, carregats de paquets plens de joguines.
El Patge Faruk porta dos llibres: el blanc per apuntar els nensi nenes que es portin bé i el negre, on hi apuntaran els que fan malifetes. Recomana a tots els nens i nenes que siguin bons minyons, que obeeixin als pares, que facin els deures del col•legi, que noes barallin ni amb els germanets ni amb els amics, etc. Si ho fan així, tots passaran al llibre blanc i el dia 5 de gener Ses Majestats els portaran molts regals.
A partir del dia 28 de desembre elpatge Faruk, parla cada dia a través de les emissores de ràdio i anomena un reguitzell de nens i nenes pels seus noms i cognoms, els retreu les seves entremaliadures i els diu que encara tenen tempsd'esmenar-se i així complaure a Ses Majestats.
El dia 1 de gener al migdia els nens i nenes d'Igualada lliuren la carta al Patge Faruk, perquè la faci arribar als reis Melcior, Gaspar i Baltasar.L'ambaixador de Ses Majestats els fa unes reflexions, els dóna els darrers consells perquè el seu comportament agradi als reials personatges i si és així, els tractaran amb generositat. A la cartademanen a Ses Majestats tot el que desitgen i ells es comprometé a ser cada dia més bons minyons.
2. Població o comarca
Igualada
3. Tipus de manifestació cultural
L'origen de la Festa de Reis és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Reis Catòlics
  • Els Comtes I Reis
  • Reise
  • tema 8: la monarquía autoritaria; els reis católics
  • Reis Belico
  • Reis Alder
  • Nit de reis
  • REIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS