Els somnis (Treball de recerca)

Páginas: 45 (11125 palabras) Publicado: 9 de julio de 2013
Índex
1. Per què?
2. Definició de somni
2.1. Descobriment fonamental del somni
3.Cicle dels somnis
4. Etapes de la son
5. Trastorn de la son
5.1. Insomni
5.2. Apnees
5.3. Somnambulisme
5.4. Moviments de les extremitats
5.5. Narcolèpsia
5.6. Síndrome de les cames inquietes
5.7. Parasomnias
5.7.1. Terrors nocturns
5.7.2. Bruxisme
5.7.3. Somniloquia5.7.4. moviments rítmics durant el son
6. Idees per dormir millor
7. Tipus de somni
7.1. Somnis lúcids
7.1.1. Somnis astrals
7.2. Somnis recurrents
7.3. Somnis profètics
7.4. Somnis de salut
7.5. Somnis simbòlics
7.6. Somnis telepàtics
7.7. Somnis compensatoris
7.8. Malsons
7.9. Somnis emocionals
7.10. Somnis sexuals
8. Somnis comuns
9. Com recordar elssomnis
10. Interpretació dels somnis
11.Fàrmacs que afecten a la son
12. Opinió personal
13. Bibliografia





1.Per què?
He escollit aquest tema perquè em sembla molt interessant tot lo relacionat amb els somnis i el tipus de somnis. És un tema que ningú sol explicar ni tampoc parlar i m'agradaria explicar-lo jo.

Em sembla molt interessant la manera de com funciona el nostre cervellquan estem dormint i ja que la persona està en plena llibertat gairebé inconscient i com la nostra ment treu els desitjos més ocults i privats, i com es configuren les seves pròpies històries.

El que més m'ha cridat l'atenció de aquest tema va ser el viatge astral, és un tipus de son que impacta a tot aquell que escolta parla d'ell. Poca gent té aquest tipus de somnis i no és conscient de lomarevellós que és fer-lo i en canvi s'espanten perquè es algu desconegut per a ells.

També he escollit aquest tema per entendre millor a la gent que té imsomni i els problemes molts greus que aquest transtorn porta ja que aquesta gent no acaba mai de descansar i deixar la ment en blanc lliure de preocupacions.

Molta gent té curiositat per saber que volen dir els seu somnis ja que creuen que potser els volen dir algun missatge important i així podré tenir un esquema bàsic de les principals interpretacions per poder donar respostes.













2.Definició de somni
El somni és un estat de repòs uniforme d'un organisme, que té un procés imaginatiu de la ment que té lloc mentre el subjecte dorm. El somni es caracteritza per els baixos nivells d'activitat fisiològica(presió sanguínea, respiració) i per una resposta menor davant aquests estímuls extrems. El vocable " somni" (del llatí somnus) designa tant l'acte de dormir com el desig de fer-ho (tindre son).



2.1 Descobriment fonamental del somni
El psicòleg nortamericà William Charles Dement,nascut al 1928 va voler investigar al analitzar algunes persones durant el procès de dormir, l'etapa del somni espresentaven moviment oculars ràpids(MOR), acompanyats per un augment de la respiració, de la pulsació i de la presió sanguínea, que arribaven als nivells propis de la *vigilia.
El descobriment de Dement va revelar que aquelles persones a les que es despertava durant el son MOR manifestaven clars indicis de trastorn psíquic i recordaven haver somiat. En funció de aquests fets, van començar a sorgirteories que es suposaven l' inici de un estudi científic del somni i la seva funció biològica y psicològica.
*(estat de qui s'hagi despertat)







3.Cicle dels somnis
El cicle del somni comprèn quatre etapes i triga entre 90 i 120 minuts. Els somnis poden ocórrer en qualsevol de les quatre etapes del somni però els somnis més viscuts i memorables ocorren en l'última etapa. El cicle delsomni es repeteix amb un promig de quatre o cinc vegades per nit, però pot arribar a repetir-se fins set vegades. És per aquesta raó, una persona pot tindre múltiples somnis diferents en una mateixa nit. La majoria de la gent, no obstant, només recorden els somnis que ocorren en properes hores del matí quan estan a punt de llevar-se. No obstant el fet de no poder recordar-los no significa que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca, els curtits
  • Els somnis
  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • Treball De Recerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS