Emerita Augusta

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
La historia de Emerita Augusta.
Va ser fundada l’any 25 aC per Octavi August. Està situada actualment a Merida en Extremadura, en aquella época es deia Lusitania. El objectiu de colonitzar aquellaterra era assentar els legionaris emeritis (veterans) que habien lluitat en les guerres Cantabres. Aquet lloc es estrategia ja que te dos vies al costat: la via de plata i la que uneix Complutum iOlisipó. Entre els segles 3 i 4 va experimenta un renovat desenvolupament per Dioclecià. A mitjans del s. 4 Emerita Augusta va forma part del regne visigot com la capital.

(diapositiva delplanol) Aquí podem veure un planol de com era la ciutat en l’antiguitat. El color groc es el cardus maximus i el negre el decumanus.

En aquesta ciutat te una caracteristica molt diferent ja que tèdos forum. El fòrum municipal es el cual es pot veure part del pòrtic i el temple de Diana, epoca d’August. Es el que esta ubicat en el mig del cardus i el decumanus maximus. I el fòrum provincialestarien situats els edificis dedicats a l'administració de la Província i al culte religiós

El teatre de Merida va ser construit entre els s. 16 i 15 aC. La seva capacitat era d’uns 6.000 espectador iuna de les coses que destaca molt era que el frons scaenae tè dos pisos totalment decorats. El teatre de Merida es la resta arqueologica més important de Emerita Augusta i el millor teatre romà detota la península Íberica.

L’amfiteatre va ser inaugurat el 7 a.C amb una capacitat de 15.000 espectadors. Esta construit amb materials pobres com es el maó, granit o el formigó. La seva estructuraes l’habitual, amb una cauea i una fossae en forma de creu.

El parts del circ son la spina decorada, i l’extrem oest es troba la monumental porta pompae (on sortien les desfilades) i, a banda abanda, els carceres o cotxeres. Va ser construit al s. 1 dC, esta situat fora de la muralla i l’extensió de l’arena es d’uns 30.000m2.

Altres aspectes de Emerita Augusta son les Infraestructures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Emerita augusta
  • Emerita Augusta
  • Emérita Augusta
  • TARRACO ILERDA EMERITA AUGUSTA
  • Emerita augusta
  • Embalses de emérita augusta
  • La Fundación De Augusta Emerita Y Su Evolución Hasta Tiberio
  • libro emerito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS