Empatia

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
PENSANT EN ELS ALTRES
Aquest documental va ser fet a Japó durant un any. Ens mostra una classe d’alumnes de 10 anys aproximadament que estan cursant el quart any. Viuen moltes experiències, algunesmillors que altres però totes s’aprofiten per aprendre i millorar.
M’ha produït emocions de tendresa i també d’enyorança. Els 10 anys són una edat molt maca en la qual quasi ben bé tot el que viusen aquesta etapa t’acompanyarà tota la vida. M’ha semblat un documental que pot fer reflexionar sobre algunes petites coses i he entès millor el concepte d’empatia en alguns casos que surten enconcret.
En aquests nens l’empatia es desenvolupa sobretot en 4 casos concrets. El primer de tots apareix al principi, quan a un alumne se li mor el seu avi i tots els seus companys el comprenen il’intenten animar. Els que sobretot mostren més empatia, són aquells nens els quals els hi va succeir alguna cosa semblant, sempre referint-se a la mor d’un esser proper. Fins i tot, una nena que no haviaparlat mai de la mor del seu pare per por de que els demés la tractaren diferent, els hi va obrir el seu cor explicant als demés els seus sentiments.
Un altre cas concret i molt habitual en la societatés la de riure’s d’un company per portar ulleres, per olorar malament, etc. El professor va fer reflexionar als seus companys de la serietat de l’assumpte. Tots van escriure una carta expressant el quesentien i es van adonar que estava mal fet. Hi ha un cas d’una nena que entenia perfectament com es sentia la persona de la qual es reien els seus company però, per por de ser exclosa del grup d’amic,es va unir a ells.
El tercer cas que és el que més m’ha sorprès és el d’un alumne que, degut al seu comportament a classe, no pot provar el rei que entre tots els alumnes van construir. Els companysvan intentar convèncer al professor de que li deixés provar ja que havia treballat molt per aquella balsa. Finalment, el professor veient la reacció dels seus companys, va permetre al nen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Empatía
  • empatia
  • empatia
  • La Empatia
  • EMPATIA
  • Empatia
  • La Empatia
  • empatia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS