EN BUSCA DEL FUEGO

Páginas: 6 (1324 palabras) Publicado: 28 de abril de 2014

ANALÍSI EN BUSCA DEL FUEGO

INTRODUCCIÓ
En Busca del fuego és una pel·lícula d'aventures inspirada en la prehistòria, nom que li és donat al període anterior a la història escrita. En l'obra es representa a grans trets la importància del descobriment del foc, degut als grans beneficis que aquest aportava: la llum a la fosca, la calentor a l'hivern i la possibilitat de coure els aliments,entre altres. En una terra inexplorada, la supervivència de les tres tribus homínides protagonistes depenia en gran part del foc i en la lluïta per aquest es basa l'eix de progressió de les tribus. El foc va ser un descobriment de gran rellevància; obrí als nostres antepassats les portes de la técnica, ell faria possible innumerables conquestes superiors. Es per açò mateix, que moltes cultures elfoc ha simbolitzat el poder transformador del medi, labase de la superioritat dominadora d l'home sobre la resta d'animals. Al mateix torn, la possessió de la paraula constituí una font de poder en els nostres antecessors, que obrigué les portes a la transmisió de informació, fent possible que els coneixements continuaren en les generacions següents.

GRUPS HUMANS
Començant pels grups humanss'evidència que el director ha unit un període d'un milló i mig d'anys, ja que l'Homo Habilis y l'Homo Sapies no convingueren junts ja que els primers s'extingueren molts anys enrrere.
En primer lloc, el grup 1 (aquell qui ataca als neandertals al principi de la pel·lícula) pertany al Homo Erectus. El seu cos està cobert majorment de pèl, són grans, musculosos així com agresius i amb un potentinstint animal.
La segona tribu (Grup 2) posseix una fisionomia mes similar a la nostra actual. Són nómades, coneixen el foc però no saben com encendre'l, doncs protegir-lo serà el seu principal repte i enviaran a tres membres -els protagonistes de la pel·lícula- de la tribu en la seua recerca quan aquest s'apague. Son neandertals, i van vestits amb pells per cobrir-se del fred.
El grup 3, elscaníbals. Pertanyen a una espècie inferior a la dels protagonistes. A falta de menjar, aquesta tribu s'alimenta d'altres homínids més dèbils.
Per últim, el grup 4; el grup més desarrolat mentalment i físicament. Estan molt avansats, son sedentaris i viuen en amples casupes. Pertanyen a l'Homo Sapiens. Es possible que practicaren la màgia i la dansa a algun dèu, ja que en la pel·lícula apareix uninvocador de dèus.

ANALÍSI COMUNICATIU
La pel·licula es centra fonamentalment en dues cultures com son la Neandertal i l'Homo Sapiens, cultura subordinada y cultura dominant respectivament. Com ja hem afirmat el grup 4 és el més desenvolupat de tots, però és destacable, l'olfacte tan desenvolupat que posseïen els neandertals. L'olor els servi com a señal de reconeixement (el protagonista olora labrossa sobre la que va dormir la xica...), molt important en coves sense llum de nit. Al mateix torn, l'olfacte servia per reconeixer els membres del seu propi grup i identificar perills o possibles depredadors.
Pel que fa al llenguatge, el grup 4 gossava altra vegada, de la superioritat. Aquest tribu es comunicava mitjançant un llenguatge molt desenvolupat i complex que parlaven amb molta soltura.La tribu neandertal (Grup 3) ,en canvi, en concret els protagonistes, parlaven amb gemids i grunyits acompanyats d'alguns símbols. La membre de la tribu més desenvolupada obrirà un món nou als protagonistes de la pel·lícula, ensenyant-los la seua manera de comunicar-se, millorant així les seues habilitats lingüístiques, i aquestos dependran també el plaer de riure degut a la necessitat de podercomunicar-se o expressar-se. Quan els protagonistes tornen amb la seua tribu, posaran en manifest les seues 'conquestes'. Particularment significativa és l'escena final on aquestos posaran en comú els seus coneixements. Aquest procés pareix senzill, però va requerir un procés molt llarg i costós.
Pel que fa a la sexualitat, queda evidenciada la brutalitat a les relacions sexuals que practicaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En Busca Del Fuego
  • en busca del fuego
  • En Busca Del Fuego
  • En busca del fuego
  • En Busca Del Fuego

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS