Energias Renovables

Páginas: 8 (1913 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2011
Sergi de Pablo Quesada
47896794-F
Grup A2 (matí)
UN FUTUR ENERGÈTIC DURADOR

Cada cop hi han més poblacions que fan la transició cap a l’energia renovable ràpidament, com Güssing, l’illa danesa de Samso. Malgrat això, la major part del món continua anclada en el antic model energètic basat en l’alt contingut en carboni malgrat que els costos econòmics augmenten (s’ha multiplicat per 10 elpreu del petroli en 10 anys), els perills per la salut humana també ho fan, així com la seguretat nacional i l’entorn.
La competència per adquirir aquests combustibles fòssils ha creat tensions internacionals, a la vegada que la població mundial comença a conscienciar-se que s’han de reduir emissions per evitar un catastròfic canvi climàtic.
Les previsions dels experts diuen que la provisiód’energies renovables pot variar del 29% al 35% depenent de si s’apliquen polítiques actives o no.
La transició cap a les energies renovables consta d’una estratègia dual: per una banda millorar l’eficiència dels combustibles fòssils utilitzats fins ara, a la vegada que s’ha d’intentar satisfer l’altra part de la demanda energètica amb fonts renovables. Aquesta transició té un cost estimat de l’1% de laproducció mundial anal fins al 2050.
Hi ha un gran nombre de tecnologies renovables per produir electricitat i satisfer la necessitat de calefacció i refrigeració que a partir d’ara sofriran una gran expansió. Cal recordar que les possibilitats de l’energia renovable són molt importants, ja que un cop instal·lades generen electricitat gratuïta per sempre més. A més el món es pot abastir 100%d’energia renovable amb la tecnologia actual.

• Fem de cada edifici una central d’energia
Els edificis consumeixen el 40% de l’energia del món i emeten una proporció semblant de gasos d’efecte hivernacle. La major part d’aquest consum es deu a la necessitat de calefacció, aigua calenta, producció d’electricitat per il·luminació, refrigeració, electrodomèstics i equipament d’oficina.
Elsedificis es poden condicionar per a que no consumeixin tant. S’han aconseguit millores de més del 50% i fins i tot del 80%. Aquestes tecnologies, que a Europa i Canadà són corrents, no s’han aplicat als EUA fins recentment, ja que la legislació no ho promovia.
La diferència entre els estalvis previstos i reals aconseguits amb l’eficiència s’anomena efecte rebot i té un efecte considerable en els païsosindustrialitzats, amb uns estalvis del 60 al 100%.
Un edifici d’energia zero i carboni zero és el que produeix tota l’energia en el seu propi recinte.
Les plaques fotovoltaiques cada cop són més eficients i comencen a competir amb les energies tradicionals.
L’aplicació d’un sistema multinodal de distribució d’energia resulta més fiable i menys vulnerable. S’està desenvolupant la xarxaintel·ligent basada en la tecnologia de la informació i que treuen el màxim potencial de les energies renovables i els dispositius d’emmagatzematge distribuïts.

• Central elèctrica més intel·ligent amb renovables a gran escala
En la producció d’electricitat es perd en la transmissió, etc. I a més, són molt ineficients i emeten carboni. Però amb la tecnologia actual es poden eliminarespectacularment.
Cada país té fonts d’energia renovable a gran escala al seu territori. Utilitzant un 4% de l’extensió del Sàhara per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques, es podria suplir el consum mundial d’electricitat.
El creixement de les energies renovables va a un ritme vertiginós, al ritme de la informàtica al seu moment degut a que comencen a ser competitives.
El principal inconvenient per a lamassiva aplicació d’aquestes és l’escepticisme que mostren molts observadors. Malgrat això, els obstacles que es presenten es poden superar.
Una d’elles són les xarxes de transmissió que s’hauran de crear per substituir les antigues i evitar els problemes ecològics de la seva creació. Per no perdre energia hi ha tecnologies d’alt voltatge. Europa es planteja crear una xarxa massiva del nord...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energías renovables Vs energías no renovables
  • ENERGIAS RENOVABLES VS ENERGIAS NO RENOVABLES
  • Energias Renovables Y No Renovables
  • Energia Renovable y no Renovable
  • Energias renovables y no renovables
  • energias renovables y no renovables
  • ENERGIA renovable Y NO renovable
  • Energia renovable y no renovable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS