Energies renovables

Páginas: 11 (2694 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014
1. INTRODUCCIÓ

Hem escollit aquest tema per fer el Projecte de Recerca de 4t perquè ens sembla molt interessant conèixer les diferents energies renovables, ja que en un futur proper les energies no renovables acabaran desapareixent i haurem d’utilitzar únicament energies renovables.
Farem una recerca d’informació més detallada sobre les tres energies que són més rellevants: l’energia solar,l’energia eòlica i l’energia hidràulica.
Les energies renovables són el conjunt de fonts d'energia que periòdicament es troben a disposició dels humans i que aquests són capaços de transformar en energia útil. Teòricament són inesgotables, ja que majoritàriament provenen de l'energia del sol, el vent o el moviment de l’aigua. Considerem que es regeneren naturalment de manera més ràpida ala velocitat que les consumim.
2. ENERGIES RENOVABLES
2.1 Classsificació
El Sol: energia solar tèrmica, energia solar fotovoltaica
El vent: energia
Els rius i corrents d'aigua dolça: energia hidràulica, energia minihidràulica
Els mars i oceans: energia mareomotriu, energia de les ones, energia dels corrents marins, energia oceànica.
La matèria orgànica: crema de biomassa, residussòlids, biogàs…
Lacalor de la Terra: energia geotèrmica.


3. ENERGIA HIDRÀULICA

L'energia hidràulica és una energia renovable que prové de l'aprofitament de l'energia mecànica de la caiguda de l'aigua. Des de temps molt antics s'han abastit molins hidràulics la peça de treball dels quals era moguda per la força d'un corrent d'aigua. Des del segle XIX la capacitat potencial i energia cinètica de l'aigua s'hatransformat en energia elèctrica en una instal·lació anomenada central hidroelèctrica. Les centrals hidroelèctriques utilitzen l'energia potencial de l'aigua embassada per l'obra de presa ("dic" si no és molt gran) que fa de barrera. L'aigua circula a través d'una canonada on l'energia potencial es transforma en energia cinètica. La força de l'aigua fa girar el conjunt de turbines, generadors ialternadors, generant l'energia elèctrica de corrent altern. En aquest cas, l'energia extreta de l'aigua depèn del cabal, de la diferència d'altura d'on s'extreu l'aigua i del tipus, altura i mida de les turbines.



3.1. Centrals hidroelèctriques


L'aigua és conduïda mitjançant una canonada de descàrrega des de l'embassament a la sala de màquines de la central.
Aquí en aquesta sala demàquines, gràcies a una o diverses turbines hidràuliques es produeix la generació d'energia en alterna-
dors.










Avantatges
Econòmics. Ja que no es necessita cap tipus de combustible per al seu funcionament i no es necessita mà d’obra ja que la seva producció està automatitzada.
Emissions de gasos d'hivernacle. No hi ha emissions de diòxid de carboni ja que no existeix la crema decombustibles.
Activitats connexes. De vegades els plans hidroelèctrics ofereixen la possibilitat de fer activitats com esports aquàtics o la cria de peixos.

Inconvenients
Danys al medi ambient. Els projectes hidroelèctrics produeixen pertorbacions als entorns dels ecosistemes aquàtics.
Trasllat de poblaments. Degut a la necessitat de tornar a ubicar a aquelles persones que vivien al costatde possibles preses.
Preses fallides. Els fracassos en presses poden provocar milers de morts, inundacions i persones sense llar. Les preses poden ser objecte de bombardeig enemic en temps deguerra, el sabotatge i el terrorisme.




4. ENERGIA EÒLICA

L’energia eòlica és l'energia obtinguda del vent, és a dir, l'energia cinètica generada per l'efecte dels corrents d'aire, i que éstransformada en d'altres formes útils per a les activitats humanes.
L'energia eòlica ha estat aprofitada des de l'antiguitat per a moure els vaixells impulsats per veles o fer funcionar la maquinària de molins al moure les seves pales. Aquesta energia és un recurs abundant, renovable, net i que ajuda a disminuir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) reemplaçant centrals termoelèctriques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energías renovables Vs energías no renovables
  • ENERGIAS RENOVABLES VS ENERGIAS NO RENOVABLES
  • Energias Renovables Y No Renovables
  • Energia Renovable y no Renovable
  • Energias renovables y no renovables
  • energias renovables y no renovables
  • ENERGIA renovable Y NO renovable
  • Energia renovable y no renovable

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS