Entrevista nelo navarro

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2010
UN ESCRIPTOR CASTELLONENC, NEL.LO NAVARRO

L’escriptor Nel·lo

-Com defineixes tu la teua literatura? -Hem resulta terriblement difícil definir la meva literatura perque aquesta és tan subjectivaque la meva definició pot no coincidir amb la que farien els meus lectors. Si he d’elegir una paraula és casolana, fruit de les meves experiencies i de les de la gent que m’envolta. -L’escriptor s’hade plegar a les seues circumstàncies personals, familiars, etc. o s’ha de rebel.lar contra elles per treure endavant la seua obra?

Navarro (La Vall d'Uixó, Plana Baixa, 1960) ens ha acollit a casaseva per tal de conversar sobre la seva literatura. Nel.lo és un dels autors contemporànis en llengua catalana que viu i traballa a les comarques castellonenques. Es va iniciar a la literatura amb lapublicació del llibre de poesía Vint i una notes sobre la taula (1997). Al llarg de la seva trajectòria professional a combinat la narrativa i la poesía, conseguint nombrosos premis literaris. Aquestany ha estat guardonat amb VIII Certamen de Poesia Dia de la dona ciutat de Moncofa.
-Què et va motivar a escriure i quines foren les teues primeres passes al món de la creació literaria? -A mi elque hem va motivar a escriure va ser la lectura, jo desde menut he llegit molt. Les meves primeres pases en la creació literaria foren les típiques d’un adolescent com les redaccions per a l’institut itambé la poesía.

-Un poc les dues coses. De totes les situacions que vivim dia a dia es pot traure profit literàri. Tot El que li ocorre a um escriptor li dona fruit. -Quin paper juga el paisatgeque t’envolta a l’hora de situar els teus treballs? -El paisatge que m’envolta juga um paper fonamental. La raó és que aquest és El paisatge per el qual hem se moure i, per tant, situar als meuspersonatges em um altre hem supondria un esforç. Els meus personatges pedrien força. Molts escriptors valencians també situen els seus personatges al nostre propi ambient.

Que el relat breu te menor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nelida
  • Nela
  • El Tu Nel
  • El Tu Nel
  • nela
  • El Tu Nel
  • Nelo
  • Navarro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS