Entrevista a una família

Páginas: 6 (1397 palabras) Publicado: 13 de abril de 2014


Entrevista amb la família
Activitat bloc 6




Cas: Com a tutora d’aula d’un grup de P3 heu estat observant al Marc (3 anys) i heu detectat un conjunt de conductes i comportaments que han fet que considereu oportú convocar als seus pares a una entrevista.
Conductes observades Marc: Dificultats d’aprenentatge ja que li costa realitzar les activitats proposades, no parla molt nibusca el suport o interacció amb els mestres per poder aconseguir “metes” . Tampoc busca la interacció amb la resta de companys ni presenta interès en el joc compartit. Li costa seguir les rutines i menja amb dificultat.
Característiques família: El tutor no ha tingut molta interacció amb la família però, en una entrevista inicial va poder recollir que els pares es caracteritzen per disposar detitulació universitària (alta formació i qualificació) i treballs de responsabilitat i alt càrrec. Això genera que tinguin altes expectatives en el seu fill i que els costi admetre les seves dificultats. La mare va decidir compatibilitzar la feina (on te flexibilitat horària) amb el seu fill i, per aquest motiu, no va assistir a la llar d’infants (és el primer any d’escolarització d’en Marc).Per convocar a la família d’en Marc a la reunió utilitzaré l’agenda escolar amb una nota informativa on de manera no alarmant informaré breument sobre el tema principal a tractar i la data fixada si els hi sembla bé o sinó la podem modificar. Però a més aprofitaré uns minuts personalment (quan els pares vinguin a portar o a recollir al nen a classe) per comprovar si han vist la nota iassegurar-me de que vindran a la entrevista. Si els pares en aquest moment volen saber amb més detall el que passa amb el seu fill, amb bones paraules i de manera amable, els tranquil·litzaré per tal de que no es preocupin i ja a la entrevista podrem parlar més detalladament sobre allò que he observat i tractar el tema conjuntament.

Objectius:
Establir una relació positiva i de confiança amb lafamília
Comunicar les actituds i comportaments del nen observats a classe
Recollir informació sobre el comportament de l’alumne a casa i amb el seu entorn familiar
Assessorar i proporcionar línies orientatives d’actuació a la família
Aconseguir una col·laboració de la família amb l’escola
Arribar a un acord amb la família

Les qüestiones concretes a tractar serien relacionades amb lesdificultats d’aprenentatge observades i el comportament que mostra el Marc davant els seus companys i la mestra.

-Vosaltres a casa heu observat alguns canvis en el comportament del vostre fill?
-Es comunica i col·labora a casa amb normalitat?
-Us demana ajuda per aconseguir el que vol?
-Fora de l’escola es relaciona amb nens i nenes de la seva edat?
-Juga i es mostra content?
-Normalmentmenja amb normalitat o es mostra desganat?
-Quines activitats acostumeu a fer amb en Marc?
-A casa hi ha algun problema (familiar, econòmic, ...) que pugui afectar al nen?
-El nen a casa segueix uns hàbits, unes rutines i unes normes establertes?

L’ entrevista s’estructurarà de la següent manera:
1. Acomodació: Primerament és molt important acomodar a la família, per això crec que calescollir un espai tranquil i que sigui proper al nen. Penso que la classe del nen és una bona opció, d’aquesta manera els pares poden veure l’espai on el seu fill passa gran part del dia. Un cop que arribin els pares, els rebria amb una actitud amable i amb naturalitat, per tal de que es sentin còmodes. Seguidament els convidaria a seure.

2. Connotació positiva: Per introduir el tema a tractar,és molt important començar sempre amb els aspectes positius del nen. Per exemple diria, (“El vostre fill sempre ha estat un nen molt participatiu i ha mostrat una actitud favorable davant la resta de companys... PERÒ des de fa un temps he observat uns canvis en el seu comportament...etc.”)

3. Com el veuen a casa: Un cop explicat els canvis observats en el nen i les diferents actituds i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Entrevista Familiar
  • La entrevista familiar
  • entrevista familiar
  • Entrevista Familiar
  • La entrevista familiar
  • Entrevista familiar
  • Formato de entrevista a padres de familia
  • Entrevista a padres de familia de primaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS