Equinoterapia

Páginas: 49 (12061 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014

Objectiu del treball: En aquest treball, el que pretenc esbrinar és com els equins influeixen en una persona amb un transtorn/malaltia i també com influeix aquest tipus de teràpia anomenada hipoteràpia en les diferents malalties/transtorns.

Trastorn: En el llatí és on podem establir que es troba l'origen etimològic de trastorn, un terme que està conformat per la suma de dos vocablesllatins. Així, és fruit de la unió de transmissió que és sinònim de "l'altre costat" i del verb Tornare que pot traduir-se com "girar o tornejar"
El terme trastorn té diferents usos. Pot fer referència a una alteració lleu de la salut o un estat d'alienació mental, per exemple. Trastorn és, d'altra banda, l'acció i efecte de trastornar (invertir l'ordre regular d'alguna cosa o pertorbar el sentit o laconducta d'algú).
Tipus de trastorns:
Un trastorn psicològic, per exemple, fa referència a un desequilibri de l'estat mental d'una persona. En general, qui pateix d'aquest tipus de trastorns acudeix a un especialista (el psicòleg) per rebre tractament (a través de la psicoteràpia i altres tècniques).

 
En el cas dels esmentats trastorns psicològics podem determinar que els mateixos es podenclassificar en dues grans categories.
Trastorns psicòtics, que són aquells que es caracteritzen perquè la persona que els pateix pateix al · lucinacions, una important alteració afectiva especialment a nivell de relacions i també deliris. L'esquizofrènia és potser el trastorn d'aquest tipus més significatiu.
Trastorns neuròtics. Aquests es defineixen perquè el pacient condiciona no només elseu pensament sinó la seva realitat i les seves relacions socials. A aquest punt arriba per culpa de determinades fòbies o l'ansietat, entre altres qüestions.
El conjunt d'afeccions psiquiàtriques que modifiquen el normal desenvolupament de les relacions interpersonals és conegut com a trastorn de personalitat. Els psicòlegs creuen que hi ha diferents factors genètics i ambientals que podensuscitar l'aparició d'aquest trastorn, que altera el patró complex de característiques psicològiques que defineixen un individu.
El trastorn bipolar és una alteració de l'estat de l'ànim d'un subjecte que passa de la fase d'depressiva (períodes de depressió repetitius) a la fase maníaca (període de gran eufòria) de forma successiva. S'origina per un desequilibri químic en els neurotransmissors.
Elstrastorns alimentaris són aquelles malalties que es manifesten a través d'una conducta alimentària i que suposen el reflex d'altres problemes, com la distorsió de la pròpia imatge corporal i l'adquisició de certs valors mitjançant el cos.
La bulímia i l'anorèxia, per exemple, són dos dels trastorns alimentaris més usuals i que afecten milers de persones a tot el món. La primera es pot definir que éstrastorn que té tota persona que dóna afartaments menjant i que després, per poder contrarestar tot el que ha ingerit i evitar engreixar, es provoca el vòmit o recorre a la ingesta de laxants. L'anorèxia, per la seva banda, es defineix pel fet que la persona que té aquest trastorn menja molt poc, o gens, ia més per seguir baixant de pes realitzant innombrable exercici físic, es provoca també elvòmit ...
La vigorèxia, obsessió per l'aspecte físic que porta a una addicció per la musculació, la megarexia i l'ortorèxia són altres dels trastorns alimentaris més freqüents.
Malaltia: Nom genèric de tot procés morbós considerat des de la causa inicial fins a les darreres conseqüències.
Discapacitat: La discapacitat és la condició d'aquella persona que té una funció, física o mental, limitadarespecte de la mitjana de la població o anul·lada per complet. Dintre de les discapacitats, tenim difrents tipus.
Físiques:
Motòrica: Discapacitat física que pateixen aquelles persones que tenen afectada la capacitat de moviment per diverses causes (malformacions, accidents, lesions cerebrals...)
No motòrica: Discapacitat física que tenen aquelles persones que per causes orgàniques no poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EQUINOTERAPIA
  • Equinoterapia
  • Equinoterapia
  • Equinoterapia
  • Equinoterapia
  • Equinoterapia
  • la equinoterapia
  • la equinoterapia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS