Eratòstenes i la circumferència de la Terra

Páginas: 2 (472 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
Eratòstenes i la circumferència de la Terra


Eratòstenes va a ser astrònom, historiador, geògraf, filòsof, poeta, crític literal i matemàtic, però es recordat per la seva contribució a lageografia al mesurar la grandària de la circumferència de la Terra.

Bibliografia

Eratòstenes va néixer a Cirene (Líbia) l’any 276 a.C. Va estudià a Alexandria i a Atenes. Va tenir grans mestres comel filòsof Aristó de Quios, el escriptor Lisànies de Cirene i el poeta Cal·límac.
Al voltant de l’any 255 a.C. Ptolemeu III el va posar al capdavant de la biblioteca d’Alexandria.Circumferència de la Terra

Erastòstenes estudiant els papirs a la biblioteca d’Alexandria va trobar les dades de que a la ciutat de Syene al migdia del solstici d’estiu (actual 21 de juny) els raigs del solqueien verticalment, es a dir, els raigs solars entraven fins al fons dels pous i no produïen cap ombra als objectes.
Aleshores després de saber aquestes dades va esperar al solstici d’estiu al migdiaa Alexandria, per veure si passava el mateix que a la ciutat de Syene, però va veure que no passava, a Alexandria els objectes si que tenien ombres amb un angle de 7º 20’ amb la vertical, i mirantl’ombra del far d’Alexandria va deduir que es tractava de la cinquantena part de un cercle.

Eratòstenes va suposar que si el Sol estava a una gran distancia els rajos solars havien d’arribar a la terraen forma paral·lela. I va pensar que si la Terra era plana com pensaven en aquella època les ombres dels objectes seria la mateixa vista des de qualsevol lloc, ja que sabien mesurat el mateix dia a lamateixa hora.
Aleshores va enviar ajudants seus per a mesurar la distancia que havia entre les dues ciutats pel camí mes recte possible, així, d’aquesta manera podria calcular la longitud total delcercle terrestre.

La distancia en línia recta entre les dues ciutats era de 5.000 estadis egipcis ( un estadi egipci correspong a 156,9m), així que si la cinquantena part d’un cercle es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Terra I La Seua Dinàmica
  • Estructura i dinamica de la terra
  • Creació I Estructura De La Terra
  • Tallers de física de la terra i de l'espai
  • La Terra: Mètodes d'observació i estructura interna
  • L'univers i la Terra
  • L'Univers i la Terra
  • Paisatges i climes de la terra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS