ERECTÈON 1

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2015
ERECTÈON
IDENTIFICACIÓ
Nom de l’edifici: ErectèonNom de l’autor: Filocles o MnesiclesDeterminar la cronologia: Primera meitat del s. V aC.
Indicar l’estil: Jònic (grec clàssic), amb un sistemaconstructiu arquitravat (sense arcs ni voltes)
Tipologia de l’edifici: La seva funció està totalment dedicada al culte, ja que es tracta d’un temple grec, per tant, la seva tipologia és religiosa.Localització: Acròpolis d’Atenes
FORMA I CONTINGUT
ESPAI EXTERIOR
Pel que fa l’espai exterior, trobem com es tracta d’una distribució irregular de diferents elements arquitectònics. És una plantaadaptada al terreny irregular.
ELEMENTS DE SUPORT O SOSTENIDORS
Té quatre façanes, on trobem: El pòrtic nord, amb quatre columnes frontals i dues laterals; el pòrtic est, amb sis columnes jòniques il’entrada principal; el pòrtic sud, amb sis cariàtides i finalment el pòrtic oest amb quatre columnes adossades.
Els elements de suport que apareixen són els murs; les columnes d’ordre jònic quetenen un capitell amb dues volutes, un fust esvelt i acanalat amb arestes planes i finalment, les cariàtides, que són escultures de dones que substitueixen el fust d’una columna.
ELEMENTS SOPORTATS OSOSTINGUTS
Trobem una coberta plana o llindar formada per l’arquitrau, el fris llis, la cornisa i finalment el frontó i coberta de 2 aiguavessos (perduts).
MATERIALS
L’Erectèon va ser construïtutilitzant marbre del Pentèlic.
DESCRIPCIÓ DE L’ALÇADA
L'alçat del temple segueix els esquemes de l'estil jònic clàssic amb un entaulament compost per l'arquitrau, el fris de relleus continus, i unacornisa sobre la qual es recolza el sostre. Aquest sostre és pla sobre el pòrtic jònic lateral i el de les cariàtides, mentre que en el cos principal del temple, té frontons triangulars.
DESCRIPCIÓ DEFAÇANES I OBERTURES
Trobem que el temple està dividit en pòrtic nord (amb columnes jòniques), el pòrtic est que s’esdevé com un cos rectangular amb façana jònica hexàstil, el pòrtic sud que és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 1 1 1 1
  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • ACTIVIDAD 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS