Escola de milet

Páginas: 4 (936 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
L’ESCOLA DE MILET

L’ésser humà per naturalesa té la necessitat de qüestionar-se per tot allò que l’envolta i per ell mateix, és en aquesta capacitat i en aquest intent de trobar respostes ontrobem l’origen de les explicacions mítico-religioses i més tard l’origen de la filosofia i de la ciència.

A l’ inici, en l’esforç de donar respostes coherents als grans interrogants que es planteja lacol·lectivitat, aquestes es formulen en un llenguatge mítico-religiós, però a començaments del segle VI a.c., en el si de l’antiga civilització grega, es donen les circumstàncies socioculturals queimpulsen la recerca de noves explicacions. és en aquest context on neix l’anomenada Escola de Milet.

L’activitat de l’Escola de Milet es desenvolupa entre el 600 a.c. i el 494 a.c.; els pensadorsd’aquesta són: Tales, Anaximandre i Anaxímenes. Tot i que cadascun d’ells va desenvolupar un pensament propi podem trobar-hi característiques comunes:

Monisme: el centre d’ interès dels filòsofs milesisés l’estudi de la physis (natura); la importància de la seva recerca, la trobem en la recerca de l’ arjé o primer principi únic del que procedeixen totes les coses.

L’interrogant per la physis(natura) i per l’ arjé són les dues cares de la mateixa moneda, que permet moltes respostes, de fet cada un dels pensadors d’aquesta escola va concebre aquest principi únic de manera diferent coms’exposarà més tard.

Racionalisme: l’interès per la natura i per la recerca del principi únic, es converteix en l’objecte d’investigació dels primers filòsofs, i és l’herència de les concepcions mítiquesd’Hesíode. La diferència rau en la forma d’organitzar les idees. La reflexió filosòfica es caracteritza per l’ intent de donar una reflexió racional de la physis, en contraposició amb les narracionsd’assumptes referents als déus.

Tales de Milet

És considerat el primer filòsof, en ser el primer que es pregunta racionalment quin és l’origen de totes les coses i de què estan formades i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PRINCIPALS FILÒSOFS PRESOCRÀTICS ESCOLA DE MILET
  • mileto
  • mileto
  • Mileto
  • mileto
  • Mileto
  • mileto
  • mileto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS