Esport i política

Páginas: 20 (4808 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
1. Introducció
L’elecció del tema d’aquest treball no va ser gens fàcil; en primer lloc, vam fer una posada en comú dels interessos principals dels membres del grup. Un cop exposats els temes haguéssim pogut triar entre molts temes interessants.

En canvi altres motivacions ens van portar a escollir un aquest tema polític-esportiu per al nostre treball. Per tots és sabut que la política haestat present en l’esport des d’èpoques molt llunyanes i ens va atreure poder endinsar-nos en aquesta relació. Esbrinar els orígens d’aquest binomi, la repercussió que ha tingut la política en el món de l’esport al llarg de la història, quina influència té l’esport en els pensaments polítics, com es recolzen els nacionalismes en l’esport.

Aquesta motivació probablement respon a la relació quetenim amb els nostres actuals estudis (esportius) i la situació convulsa que estem vivint al nostre país, en l’àmbit polític, que ens interessa i ens mobilitza a tots nosaltres.

El treball, a part de fer una petita contextualització global, l’enfocarem bàsicament en la relació política i d’identitat que projecte el F. C. Barcelona, en relació a Catalunya, a la resta del país i del món.D’alguna manera, l’objectiu principal que se’ns presenta és múltiple. Primerament, esbrinar la força de la relació entre el món de la política i el món de l’esport. En segon lloc, poder quantificar en quina manera els valors, ideals, estratègies socials del F. C. Barcelona estan orientats amb fins polítics o d’identitat nacional.

Partim de la base que es tracta d’un club amb molt de ressò mundial i queels últims anys s’ha parlat molt sobre aquest tema obtenint judicis morals des de molts llocs del món, però el nostre objectiu és descobrir l’origen d’aquest lligam, la seva repercussió social, els diferents punts de vista que existeixen...

D’entrada, el que sabem és que, des de l’inici de la civilització, l’esport ha servit com una eina política per a manipular el poble. Sempre hi ha hagutrelació entre política i esport i sempre hi ha hagut identitats nacionals en l’esport.

En quant a la relació entre el F. C. Barcelona i la política tenim com a idees prèvies la forta repressió i subestimació que va rebre a l’època de la dictadura de Francisco Franco. Actualment, tenim clar que representa un país, Catalunya, i que aquests valors són transmesos arreu del món. On volem arribar és:com va sorgir aquest esperit nacionalista? En quin punt al F. C. Barcelona li afavoreix/perjudica això? I a Catalunya? És una imatge voluntària?

El treball agrupa components esportius, polítics i històrics, ja que parlem sobre l’origen i la transcendència al llarg del temps de l’esport en la política i de la política en l’esport.

La gran repercussió mediàtica actual, els últims esdevenimentsi la tensió política del moment ens ha semblat molt interessant per endinsar-nos en l’elaboració d’aquest treball mitjançant la recerca d’informació en llibres, articles de revistes, vídeos, fotos, entrevistes...

El treball constarà de tres parts:
En la primera, farem un anàlisi general i una petita contextualització del tema del treball, esport i política, en general. Farem definicions delstemes, exposarem els orígens de la relació en qüestió, inclourem exemples històrics sobre el tema...

En la segona, centrarem el tema en un exemple clar: el F. C. Barcelona. Exposarem els orígens de la relació del club amb la política, definirem els seus ideals, els valors que transmet, la identitat nacional a la que va lligat i posarem exemples històrics i actuals on es vegi la relació del clubamb tot el que hem esmentat abans.

L’última part consistirà en l’avaluació dels objectius previs, si els hem complert o no, establirem uns arguments a favor i en contra, i finalment amb l’elaboració d’un projecte de millora, sobre el que representa el club esportiu en la política.

Finalment, inclourem una bibliografia i webgrafia on estaran incloses totes les fonts de referència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dona i esport
  • higiene i salut esportiva
  • i, politicas
  • Esport i joc
  • dona i esport
  • Esport i society
  • Joves I Esport
  • Política libro i, aristóteles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS