Esport i society

Páginas: 11 (2542 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2010
Introducció

1. Història del esport
Abans de parlar sobre la història de l'esport en la societat , cal saber que és l'esport i la societat , l'esport és l'activitat física, exercida com joc o competició, la pràctica de la qual suposa entrenament i subjecció a normes ; i la societat és l'agrupació natural o pactada de persones, que constitueixen unitat distinta de cadascun dels seusindividus, amb la finalitat de complir, mitjançant la mútua cooperació, tots o algun de les fins de la vida . Dita això els primers indicis d'esport com a tal es remunten al 4000 a.C , encara que en gairebé totes la societats antigues com la egipta o la mesopotamica ja es paracticaba , quizas en la societat antiga en la qual tenia mes importacia va anar en l'antiga grecia on se celebraven uns jocsentro els ciudadnos de les polis i el guanyador de cada categoria podia viure de rendes la resta de la seva vida.

1. Economia/política

L'esport modern delit sempre ha estat estretament lligat amb la economia i la seva
globalització. Es pot veure com la televisió , la radio , els diaris i l´internet adquireixen els drets d´events esportius o fan espais esportius per tal de conseguiruna major audiència i guanyar diners. Per els events esportius mes importants com uns jocs olímpics o la final de la champions league , els medis arriben a pagar grans quantitats de diners , i arriben a tenir trifulcas entre diferents medis per a arribar a tenir els drets , en canvi per altres tipus de programes no s´en arriba a pagar tant
Un medallista olímpic amb medalla d´or ja te gairebétota la seva vida garantida , ja que la fama que et dona una medalla d´or treball per a tota la vida , això si , depenen de quin esport mes o menys , ja que hi ha esports on la diferencia de globalització es notable com per exemple el tenis y l´hokey herba. També no tens tantas oportunitats per guanyar diners si no estas en un bon equip , els millors jugadors , normalment arriben a el equips ambmes diners , on tindran mes renom i pertant mes merchandaising.
L´esport actual es una barreja de dos estils , l´estil de superació i esforç en el que
s´intenta ser el millor y l´altre estil es dona seguit de la fama que et pot arribar a donar el primer estil , quan arribas a ser el millor es treu el major rendiment econòmic fent servir l´imatge del esportista.
Depenen del numero deseguidors que tingui un esport mes globalitzat estara y mes
diners moure , y hem de tenir clar que els esports d´elit mouen molts diners Exemples d´esports globalitzats i que son els que mes diners mouen son el futbol , el tenis , el basket , el golt , la F1 y el rugby.
Ademes en alguns tipus d´esports com poden ser el futbol o el basket es habitual veure que les figures son de barrismarginals on les úniques sortides son el esport , la musica o la delincuencia.Tambe podem observar jugadors que senten els colors de l´equip com seria Tamudo (jugador del RCDEspanyol) i altres que els i tiren mes el diners que la fidelitat a un equip o una aficio com per exemple Dani Alves ( exjugador del FCSevilla, que va estar a punt de fitxar pel Chelsea , desprès pel Reial Madrid ,i acabarfitxant pel seu nemesis com el FCBarcelona).

3.Esports segons els grups socials

3.1 Repercussió de l’esport en la joventut

Des del nostre punt de vista, creiem que és totalment necessari l’esport en l’educació ja que aporta molts valors, com per exemple el respecte o la tolerància amb els companys ja què el respecte i la tolerància són valors importants ja que en el futur els hauremd’aplicar constantment.

A més a més ens dona una certa representació dels esports que ens envolten avui en dia i ens ajuda a practicar-los.

Un dels valors més importants que aporta l’esport en la educació és la interacció amb els altres jugadors de l’equip per què ajuda a esforçar-se amb una finalitat comuna i a la llarga ens servirà per els treballs en equip i aprendre que tots som...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dona i esport
  • higiene i salut esportiva
  • Esport i joc
  • esport i politica
  • dona i esport
  • Joves I Esport
  • Esport i política
  • Discapacitat i esport

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS