ESTEM ENCADENATS

Páginas: 3 (637 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
Estem encadenats?
En l'actualitat es possible què, relacionat amb el mite de la caverna; estiguem, metafòricament, encadenats? Aquest mite consta de quatre fases, que es poden relacionar amb lanostra societat actual: l'engany, l'alliberament, l'ascensió (o procés de coneixement de la teoria de Plató) i el retorn.
Per començar, cal saber en què consisteix cada fase. L'engany és el començament,quan els homes encadenats a la caverna només poden veure les ombres d'unes figures que subjecten altres homes i es projecten a la paret gràcies a un foc darrere les figures. La segona fase ésl'alliberament d'un dels homes, què aconsegueix alliberar-se de les cadenes i descobreix què el que estava veïent no era veritat, sinó un engany. La tercera fase és l'ascensió: el procés de coneixement de laveritat i la realitat o la pujada des de la caverna fins al món exterior, per part de l'home alliberat. I la quarta consisteix en què quan l'home coneix la realitat i la veritat, torna a la caverna percompartir el seu coneixement amb els altres encadenats. Finalment no el creuen i el maten.
Els homes encadenats reflecteixen a la població actual, que és ignorant i viu enganyada. El camí de sortidade la caverna equival al procés de coneixement de la teoria de Plató, què també és aplicable a l'actualitat; ja que tot ésser humà està en un continu aprenentatge i una contínua adquisició deconeixement. Però el coneixement és diferent a la informació, per què la informació pot ser vertadera o no; és a dir, què amb ella podem conèixer la realitat o no conèixer-la, en cas d'una informació falsa.Això és l'actualitat en la què vivim, una societat amb accés a moltíssima informació, però quina informació ens permet conèixer la veritat realment?
La cultura, les costums, la política, l'estètica iels mitjans de comunicació, sobretot internet, són uns dels factors que provoquen aquesta societat ignorant i enganyada; per què dónen a conèixer molta informació però invàl·lida i sense utilitat, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estem
  • Estem
  • estem
  • Estem
  • Estem
  • Estem
  • Estemismo
  • Estem... x

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS