Estimulació Cognitiva

Páginas: 8 (1849 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
ELS RACONS DE LLAMBRUSCA
Objectiu: ajudar les persones que tenen un trastorn important de memòria o d'altres afectacions cognitives, com el llenguatge, l’orientació o el raonament, a millorar el seu rendiment i l’adaptació a les activitats de la vida diària.
Sessions: es treballarà en grups reduïts en un ambient agradable. Es fomentarà la sociabilitat i l’acceptació de les limitacionsindividuals en un intent de millorar la qualitat de vida de cadascú. Cada tarda es faran dos tallers de 90 minuts de durada dirigits per diferents professionals.
Activitats: estimulació cognitiva, entrenament de la memòria, manualitats, jocs i entreteniments, reminiscència, musicoteràpia, psicomotricitat, rehabilitació d’activitats de la vida diària, etc.
• ESTIMULACIÓ COGNITIVA
L’estimulaciócognitiva és un tractament no farmacològic que actua sobre les funcions superiors de persones que pateixen algun trastorn important de la memòria, del  llenguatge, de l’orientació, del raonament, etc. Consisteix en la realització d’exercicis orals i escrits que sempre estan adaptats a les possibilitats de cada persona i que intenten potenciar les activitats més significatives de la vida quotidiana decadascú. Es treballa en grups reduïts, en un ambient agradable, evitant la rutina i la reiteració dels exercicis. Les sessions duren 90 minuts i s’aconsella fer-ne de dues a tres per setmana.
 
• MANUALITATS I ENTRETENIMENTS
Les persones que pateixen alteracions cognitives es veuen obligades a deixar de fer moltes coses: treballar, conduir, portar els comptes de casa, etc.
Sovint, això elsprovoca un sentiment d’abatiment, d’inutilitat i de tristesa.
Per evitar-ho, és molt important que la persona continuï fent, mentre pugui, aquelles activitats que més li agraden, que mantingui les seves aficions i que passi moments divertits i relaxats en companyia d’altres persones.
Això és el que pretenem al nostre Racó de “Manualitats i Entreteniments”. L’objectiu és buscar el plaer i lasatisfacció a través d’activitats lúdiques que potencien bàsicament les capacitats manuals.
 
• TREBALLEM LA MEMÒRIA
La memòria, capacitat fonamental de tota persona, és un mecanisme molt complex. Al cervell existeixen diversos tipus i magatzems de memòries que poden actuar de manera separada. Per això, els problemes de memòria són molt diferents d’una persona a una altra.
A el Racó de la"Memòria" s’ensenyen estratègies i ajudes pràctiques per evitar els problemes quotidians, s’hi fan exercicis per millorar la retenció de la informació nova i també es treballa amb els records per mantenir la confiança i l’autoestima de cadascú.
Es treballa en grups reduïts, en un ambient agradable i acollidor. Les sessions duren 90 minuts i s’aconsella fer-ne una o dues per setmana. És molt importantque la persona practiqui al seu domicili les diferents tècniques apreses al taller.
 
• QUÈ ENS DIU LA MÚSICA?
La música és un llenguatge universal i familiar que totes les persones entenen amb independència de l’educació rebuda. La música ajuda a obrir nous canals de comunicació i afavoreix l’expressió de sentiments. Per altra banda, la música té un component estètic que captiva lespersones aportant una experiència agradable i positiva.
En el Racó “Què ens diu la música?” s’estimula el gest i el moviment corporal, es facilita la interacció amb les altres persones del grup, s’afavoreix el procés d’atenció i s’evita el sentiment d’aïllament, en un intent de millorar l’autoestima de cada persona.
Horari: dilluns i dimecres de 4 a 7 de la tarda.
Lloc: Plaça Penedès, 3, 2a planta.Preu: Variable segons el nombre de racons als quals s’assisteixi.
Més informació:
• Cada dimecres no festiu, de 4 a 7 de la tarda, al mateix local.
• Al telèfon: 93 897 93 68 (Àngels Cererols
XERRADES I TALLERS
Les xerrades tenen com a finalitat donar tota mena d’informació sobre el maneig de les demències. Són gratuïtes i obertes a tothom.
Els tallers tenen un caire eminentment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TALLER DE ESTIMULACI N COGNITIVA DIRIJIDO A NI OS DE 6
  • estimulacio
  • DEMENCIA SENIL Y ESTIMULACI N COGNITIVA
  • cognitivo
  • cognitivo
  • cognitivo
  • Cognitivo
  • Cognitivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS