Estudi llibre Petita Historia dels Humans

Páginas: 9 (2064 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
Estudi sobre el llibre Petita història dels humans, de Jordi Casanova i Roca.  La mirada reflexiva de la ciència


Escriure bé i que tot s’entengui és una feina difícil. Ens hem proposat que els forasters que llegeixin aquest treball puguin arribar a entendre el llibre i les idees que exposem. En aquest estudi, es pretén explorar en les idees essencials del llibre Petita història dels humans,que són varies i obertes, i reflexionar sobre com la ciència ens canvia la vida. Especialment, de totes les idees que l’autor presenta, ens ha interessat aprofundir en el tema de la mort des de totes les perspectives que s’exposen el en llibre, des de la més idealista a la més realista, amb l’objectiu de descobrir perquè és un tema que angoixa tant i quines respostes ens proporciona sobre això laciència,especialment, des de la postura de l’escriptor i biòleg Jordi Casanova.

Introducció
El nostre estudi està basat en el llibre Petita història dels humans, de Jordi Casanova i Roca, de l’any 2009. És un llibre divulgatiu  que exposa idees clares, senzilles i ben explicades i és accessible a tot tipus de lectors. El llibre ens ofereix petites pinzellades sobre temes concrets de laciència, però més enllà d’això, ens condueix a reflexionar com la ciència i els seus avanços ens canvien la vida diària. Alhora, està carregat de valors que indueixen a que el lector pensi per si sol, ja que tots els temes exposats queden oberts. L’autor aconsegueix atrapar el lector des de la primera fins a l’última pàgina.
L’objectius d’aquest  estudi és, principalment,  aconsseguir oferir una visiógeneral del llibre Petita història dels humans.
El llibre consta de 24 capítols però estan classificats 10 temes principals: El valor de l’existència, la perspectiva moral i la científica, la posició i l’evolució de l’ésser humà a la Terra, els drets dels homes i dels animals, el desenvolupament de la ciència, el significat d’artificial i natural i com s’utilitza, Déu, la mort, la esperança i laincertesa davant la vida i l’ús i el mal ús de la paraula ciència
  Per aconsseguir el nostre objectiu, l’estudi constarà d’un resum general i l’explicació dels temes clau, però ens centrarem principalment en algun  d’aquests temes i aprofundirem en ell.

Estudi sobre “Petita història dels humans”
El llibre Petita història dels humans, tracta sobre temes variats però alhora relacionats entresi. Hem pensat que podria haver diferents maneres de classificar els capítols per temes, ja que són temes molt oberts. Nosaltres hem decidit classificar-los en 10 temes principals: El valor de l’existència, la perspectiva moral i científica, la posició i l’ evolució de l’ésser humà a la Terra, els drets dels homes i dels animals, el desenvolupament de la ciència, el significat d’artificial i naturali com s’utilitza, Déu, la mort, la esperança i la incertesa davant la vida i l’ús i el mal ús de la paraula ciència.
Començarem explicant breument cadascun d’aquests temes per tenir una idea àmplia del llibre.
El primer tema, el valor de l’existència, explica les poques probabilitats de que existeixi una persona en concret, és a dir, que totes les característiques que la defineixen s’haginarribat a ajuntar per a formar-la a ella en concret i no a una altre persona. Aquesta probabilitat s’aproxima a 0. ”De tots els milions d’espermatozous produïts per un determinat home, un en concret hagi fecundat un òvul precís d’una dona; que, de tots els progenitors possibles, un home i una dona s’hagin aparellat per fer possible aquesta fecundació, i que això s’hagi produit generació reregeneració per arribar a aquesta parella de progenitors”(Jordi Casanova i Roca,2009, pàgina 11)
En el segon tema, la perspectiva moral i científica, l’autor ens explica el fet de que pot ser que a vegades els coneixements que ens aporta la ciència no ens agradin, ja que donen una visió de nosaltres molt diferent a la desitjada o bé que aquests coneixements puguin utilitzar-se per a fer-ne un mal ús. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Classificació Dels Drets Humans
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS
  • Historia Dels Ordinadors
  • eugene petit y historia romana juridica
  • Declaració universal dels drets humans
  • Estudio De La Historia
  • Estudiante de historia
  • Historia (estudios)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS