Etica de la responsabilitat

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2011
4. Defineix la noció “ètica de la responsabilitat” i desenvolupa la teva opinió al respecte.

Ètica: és una branca de la filosofia que estudia la naturalesa del que es considera bo, adequat omoralment correcte. (font:http://ca.wikipedia.org/wiki/%C3%88tica.)

Responsabilitat: Entre d’altres coses vol dir que un mateix assumeix les conseqüències de les accions per les que es decideix.

Laètica de la responsabilitat seria actuar amb responsabilitat moral, és a dir apareix quan som conscients dels nostres actes i de les conseqüències que aquests portaran a terceres persones o a lasocietat en sí. La ètica de la responsabilitat vol aconseguir la màxima felicitat pel màxim de persones possible, per això per actuar d’una manera moralment acceptable tenim que fixar-nos amb la finalitatdel que aconseguirem, si això és bo, cada un dels camins i les accions que hàgim fet per aconseguir-ho seran acceptades.
Com a professionals tenim uns valors, normes i actituds que s’han d’aplicar ino es poden obviar (còdig deontològic) per això com a professionals la ètica de la responsabilitat és allò que moralment s’espera de nosaltres, la responsabilitat requereix que la persona sàpiga queha de fer, que ha de saber, quan ho ha de fer, etc, sempre tenint en compte el que s’espera de nosaltres i el que com a professionals nosaltres acceptem.

En el text ens fixem a al ètica de laresponsabilitat que ha de donar resposta de les conseqüències de la societat del coneixement i la tecnologia, que és una societat en risc ja que ignorem les conseqüències que comporta l’ús de les TIC.La responsabilitat ens comença quan reflexionem i assumim que en la societat on volem actuar no és com hauria de ser, aquí és quan pensem què puc fer i com seria la millor manera. Per això ésimportant que coneixem i estudiem les causes que pot dur a terme la nostra actuació.
Com a professionals de l’educació social hem de tenir clar que no podem canviar la societat ni tenim el suficient...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • responsabilitat civil
  • Responsabilitat pols
  • Responsabilitat Penal Del Menor
  • La llibertat i la responsabilitat
  • ÉTICA Y ETICIDAD
  • etica y eticidad
  • Eticas
  • Etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS