Etnografía y la distancia social

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
VIDA DOMÈSTICA MÒDUL 4
PEL•LÍCULA KRAMER CONTRA KRAMER

Fitxa tècnica
Títol: Kramer contra Kramer
Títol original: Kramer vs. Kramer
Direcció: Robert Benton
País: Estados Unidos
Any: 1979
Duració: 105 min.
Gènere: Drama
Qualificació: No recomendada para menores de 13 años
Reparto: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander, Justin Henry, Howard Duff, George Coe, JoBeth Williams, BillMoor, Howland Chamberlain, Jack Ramage, Jess Osuna, Nicholas Hormann, Ellen Parker, Shelby Brammer, Carol Nadell, Donald Gantry, Judith Calder, Peter Lownds, Kathleen Keller, Ingeborg Sørensen, Iris Albanti, Richard Barris, Evelyn Hope Bunn, Joann Friedman, Quentin J. Hruska, Joe Seneca, Dan Tyra, David Golden, Petra King, Melissa Morell, Frederick W. Hand, Scott Kuney
Distribuidora: ColumbiaPictures
Productora: Columbia Pictures Corporation

En aquesta pel•lícula contra Kramer hi ha dos fronts els quals cadascú d’ells presenta o apunta cap a una qüestió reflexiva diferent, en torn a la família a la nostra societat de abans, i d’ara.
Per una banda està Joana (Merryl Streep), interpreta el personatge de dona i mare la qual reflexa a la dona insatisfeta i no realitzada, la dona a laque per norma se li adjudica un paper prefixat sense plantejar-se ningú el perquè, i simplement per ser dona. Joana inesperadament abandona la llar a conseqüència del seu caos existencial, i decideix anar a la recerca de la seva identitat personal com dona, al sentir-se frustrada en el paper de mare i esposa.
Moltes dones inclús a l’actualitat, accepten aquest paper deixant per mes endavant elque reialment els hi agrada per dedicar-se a la família. Moltes d’elles pot ser es sorprendrien de la seva capacitat, reafirmant-se cada vegada mes, i llançant-se a realitzar els canvis necessaris per revertir la seva vida.
Som éssers individuals i únics, i no tindríem que demanar permís per a ser, simplement. Hi ha moltes dones que senten que la seva feina a casa i estar dedicades a lafamília, no està reconegut ni valorat, no es senten compreses ni escoltades, i molt menys pot ser, per una persona propera que s’ha acomodat a una actitud en elles de servei al que no estan disposats a renunciar.
Pot ser el conflicte principal entre ells part del desconeixement per part de Ted de les necessitats afectives i de realització professional de la seva dona i la incapacitat d'ambdós per apoder-se comunicar. Aparentment existeix afecte entre ells però la vida s'ha tornat impossible para Joanna, que s'ha convertit en testimoni mut dels èxits de l'espòs, perdent les seves possibilitats de desenvolupament personal.

La polèmica social d’aquesta pel•lícula es presenta apart del trencament matrimonial, quan Joana decideix anar-se a la recerca de la seva identitat deixant amb un fillpetit enrere. La desesperació pot més i pot ser pensa que es millor una mare absent que no sap com fer-ho, que una mare infeliç. A vegades es prenen decisions, i no sempre es fan de la manera mes correcta.

Per l’altra banda esta el personatge central de Ted (Dustin Hoffman), és un publicista amb èxit professional el qual no va pensar en l’importància dels petits detalls dintre de la vidafamiliar que per norma se li adjudiquen a la dona, i sense els quals no és factible la vida familiar ni la possibilitat de dedicar-se a temps complet a la seva realització personal.

Desprès de l’abandó de la seva esposa, es va trobar amb la càrrega de treball que suposa la cura del seu fill Billy, de 5 anys. El personatge del Ted, mostra una doble vessant, per una banda l’èxit professional se lienfonsa arribant fins i tot a perdre l'ocupació al no poder complir amb les expectatives i exigències del seu cap; i, d'altra banda, descobrint-se a si mateix en la seva dimensió de pare.

En la vessant de pare Ted ens nostra una altre mirada, una mirada a la que estem acostumats a relacionar amb una dona, en aquest cas la lluita per el fill es posiciona per part del pare, i el conflicte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etnografia en tarbajo social
  • Etnografia En Trabajo Social
  • ciencias sociales (escuela a distancia)
  • DISTANCIA SOCIAL
  • Etnografia Sobre Nuevos Negocios A Través De Redes Sociales
  • Etnografia metodo de investigacion social
  • Etnografia funciones del trabajador social
  • Etnografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS