Evolució De Les Teories Del Coneixement De L’univers

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Evolució de les teories del coneixement de l’univers

Teoria Geocèntrica
Es una antiga teoria que coloca la Terra com a centre de l’univers, i els astres i el Sol, girant alrededor de la Terra.Aristòtil (Estageira, Calcídica, el 384 aC)
La teoria va ser formulada per Aristòtil al segle IV aC i completada per Claudi Ptolomeu el segle II. Es creia també que el moviment dels planetes eracircular i no el·líptic, una visió que no es posaria en dubte en la cultura occidental fins al segle XVII.
Aristòtil va plantejar: que l'estat natural dels objectes pesants, com és la Terra, és el repòs,i que per a desplaçar-los cal alguna mena de força. Alguns creien també que la rotació de la Terra sobre el seu eix farien que l'atmosfera, i els objectes que s'hi trobaven, com ara els núvols i elsocells, es quedarien enrere.
Tanmateix, un dels problemes principals dels models d'Eudoxe i d'Aristòtil, basats en esferes concèntriques, era que no podien explicar els canvis en la brillantor delsplanetes, causats per la seva distància variable.
Claudi Ptolomeu
La seva principal obra astronòmica, l'Almagest(conté el catàleg estel·lar més complet de l'antiguitat), fou la culminació de seglesde treball d'astrònoms hel·lènics i babilonis, i, durant més d'un mil·lenni, els astrònoms europeus i de l'Islam l'acceptaren com a model cosmològic correcte. És a causa de la seva influència que elsistema ptolemaic s'identifica de vegades com a sinònim del model geocèntric. El seu treball va consistir a estudiar la gran quantitat de dades existents sobre el moviment dels planetes a fi deconstruir un model geomètric que explicara les dites posicions en el passat i fóra capaç de predir les seves posicions futures. Ptolemeu aplicà els seus estudis de trigonometria a la construcció d'astrolabisi rellotges de sol. I també va aplicar l'estudi de l'astronomia al de l'astrologia, creant els horòscops.
Teria Heliocèntrica
És el model cosmològic segons en el qual el Sol és el centre de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEORIES DE L'UNIVERS
  • Teories sobre el final de l'univers
  • Teories de l'univers (català)
  • Teoría coneixement Locke
  • Darwin i la teoria de la evolució
  • TEORIA DE LA EVOLUCI N
  • EVOLUCI N TEORIAS SOBRE LA ADMON
  • Teoria de l'univers pulsant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS