Evolució pictòrica de goya

Páginas: 13 (3145 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
1. INTRODUCCIÓ.

Aquest treball tracta el tema de la evolució de la ciutat jordana de Petra, com va passar a ser una ciutat de la ruta comercial dels nabateus fins una província romana per després més tard ser una absoluta desconeguda per al món occidental fins que va ser descoberta per l’explorador suís Johann Ludwig Burckhardt l’any 1812.

Una sèrie de coincidències va fer possible laconstrucció d’aquesta misteriosa ciutat excavada directament de la muntanya, però el poder econòmic dels nabateus és el que els va portar a la seua pròpia caiguda degut a la ambició dels romans que van decidir deixar de pagar els impostos de la ruta del comerç i es van fer amb el poder de la ciutat, finalment aquesta ruta que feia possible la riquesa de la ciutat es va desviar per una altra ruta i vaportar la perdició i l’oblit a Petra.

La història de Petra va quedar oblidada per a occident, però allí va quedar com a un mite supersticiós que els beduïns amb el seu conservadorisme i l’afany per que cap estranger s’endinsara en les seues terres, va fer possible que la ciutat de Petra quedara oculta per a la resta del món fins que Burckhardt amb el seu ingeni es va endinsar vestit de àrab iparlant la seua llengua i va descobrir aquesta meravellosa ciutat. El primer estudi arqueològic formal va ser el de Ernst Brünnow i Alfred Von Domaszewski, publicat en la seua obra “Die Provincia Arabia”, 1904, i a hores d’ara es una de les majors referències d’aquesta ciutat, aquest estudi minuciós de tombes i edificis va ser seguit per altres arqueòlegs i continuen fins al dia d’avui estudiantaquest misteriós territori.

Des d’aquest moment el auge del turisme ha fet possible el coneixement d’aquestes ruïnes per a la resta del món fins que han aplegat a la situació de una massificació de turistes a la zona que podria fer perillar el paratge, aquests monuments amb influències egípcies, gregues i romanes, a hores d’ara es troben amb un cert perill de degradació si el govern de Jordàniano actua per ajudar a la seua conservació.

2. DESENVOLUPAMENT.

Aquesta part del treball està dividida en cinc blocs temàtics què son els més significatius en la evolució de la ciutat de Petra: el seu naixement i conquesta romana, l’aïllament junt amb el mite i la llegenda, el manteniment de la ciutat de forma oculta per al món occidental i finalment el descobriment de la ciutat i en quinasituació es troba a l’actualitat.

3.1. CONSTRUCCIÓ DE LA CIUTAT DE PETRA.

El naixement de la ciutat jordana de Petra data del s. III a.C., fundada pel poble nòmada àrab dels nabateus, una tribu que va fugir d’Aràbia al s. IV a.C., la ciutat no va sorgir en aquest inhòspit territori per casualitat, encara que abans que aquestos hi havia el poble edomita però no estaven situatsexactament al mateix emplaçament, eren a l’altra banda de les muntanyes rocoses, els nabateus els van fer sorgir del seu territori cap a Hebró quan s’hi van apoderar d’aquest.
Mapa de la ruta comercial amb petra destacada
Petra era el centre i magatzem de les rutes comercials que provenien de l’orient (mirra, encens, joies, teixits, espècies) van afavorir la riquesa de la ciutat amb els impostos querebien pels comerciants que es dirigien cap als territoris de la mediterrània, a més les immenses roques que la rodejaven la van convertir en una ciutat inexpugnable per a tots aquells que intentaren apoderar-se d’aquest valuós territori.
Aquest poble va ser constantment assetjat fins que finalment es van assentar en aquesta ciutadella rodejada per roques de blana arenisca, les lleis del territoriprohibien la construcció de cases i el cultiu, però en aquest territori van decidir en compte de construir les seues cases, excavar-les directament de la muntanya, construïren un complexe sistema hidràulic aprofitant els recursos rocosos i l’aigua fluvial.

Primerament es van instal·lar a les coves naturals que hi havia a la roca i més tard van ser utilitzades per emmagatzemar els aliments i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pictorico
  • goya
  • goya
  • goya
  • Goya
  • Goya
  • goya
  • goya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS